Het Belang van Limburg

“Je mag niet aan Jens’ oren, tepels of buik komen”

- Tom Vets

TV-QUIZ HASSELT

De opnames van Even goeie vrienden, de quiz met ongewone BVduo’s, zijn al achter de rug. “Het was pittig”, zeggen presentato­ren Jens Dendoncker en Julie Van den Steen. “Maar we hebben van begin tot einde gelachen. Al was het maar door onze outfits.”

Die zijn elke dag op elkaar afgestemd, vaak met de nodige kitsch.

Maar het appeal van hun quiz, die zit volgens de twee toch vooral bij hun kandidaten. Iedere keer nemen drie BV-duo’s het tegen elkaar op, maar zelf ontdekken de spelers pas bij de start van de quiz aan wie ze gekoppeld zijn: geldexpert Paul D’Hoore en ex-Miss België Celine Van Ouytsel bijvoorbee­ld, of Gunter Lamoot en Koen Crucke.

“We zetten die mensen niet zomaar naast elkaar”, zegt Dendoncker. “We doen op voorhand ons huiswerk en bekijken op basis van onze informatie wie complement­air is.”

De titel van het programma is bedacht door Van den Steen. “Ja, ik kan wel degelijk iets”, lacht ze. “Het kwam bovendrijv­en tijdens een van onze teamvergad­eringen, toen duidelijk werd dat er nog steeds geen titel was.” Dendoncker had de hoop al opgegeven. “Tot Julie in de slipstream iets rond vrienden en vriendscha­ppen opwierp. ‘Even goeie vrienden’, dat was zo gelaagd. Iedereen was meteen overtuigd dat onze quiz zo moest heten.”

Ook voor henzelf is de titel intussen van toepassing. Want Dendoncker en Van den Steen zijn in de eerste plaats vrienden – “misschien zelfs beste vrienden” – en

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium