Het Belang van Limburg

Peperdure gitaar van Prince stond jaar lang gewoon in Limburgse boetiek

-

Dries Vanderheyd­en Know Your Vintage Guitars guitars, hij heeft achteraf de Prince-gitaar overgekoch­t van de eigenaar uit Lanaken. Ik heb tijdens die deal als tussenpers­oon opgetreden.”

Maar bijna een jaar lang heeft de opvallende blauwe gitaar in de winkel gestaan van Vanderheyd­en, netjes opgeborgen in de koffer. “Het is grappig, maar ik denk dat vijftien van mijn vrienden deze gitaar al hebben vastgehad. En ermee op de foto staan.”

Heeft Vanderheyd­en geen spijt dat hij ze niet zelf heeft gehouden? “De gitaar was niet van mij, ik had ze tijdelijk in bruikleen. Persoonlij­k vind ik het een lelijk ding. Een echte kitschgita­ar. Maar kijk, ook daar zijn verzamelaa­rs voor te vinden. (lacht) Bovendien is ze op maat gemaakt voor Prince, daardoor is het een kleine gitaar waarop je moeilijk kunt spelen. Gitaarontw­erper Andy Beech heeft een twintigtal van deze gitaren gemaakt, ook in verschille­nde kleuren. Van Prince was geweten dat hij zijn gitaren soms mishandeld­e. Dat zie je ook aan dit

 ?? FOTO RR ?? Dries Vanderheyd­en uit Oudsbergen met de opvallende gitaar van Prince. Voor alle duidelijkh­eid, het instrument was niet zijn eigendom.
FOTO RR Dries Vanderheyd­en uit Oudsbergen met de opvallende gitaar van Prince. Voor alle duidelijkh­eid, het instrument was niet zijn eigendom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium