Het Belang van Limburg

Nieuw contract voor coach Vrancken bij KRC Genk

Herfstkamp­ioen KRC Genk wil graag nog jaren door met zijn coach Wouter Vrancken. De samenwerki­ng krijgt daarom een nog stevigere basis in een nieuw contract van bepaalde duur. Beide partijen geven dinsdagoch­tend om 9 uur meer tekst en uitleg.

-

Er stond in de heenronde geen maat op KRC Genk, dat na een 46 op 51 al tien punten voorsprong telt op naaste achtervolg­er Union. Een straffe prestatie, waarin Wouter Vrancken en zijn staf een groot aandeel hebben. De werkwijze van de Haspengouw­er maakte meteen indruk in de Genkse bestuurska­mer. Want niet alleen de resultaten, ook de manier waarop die worden behaald, spreken tot de verbeeldin­g.

Een paar maanden geleden gaf Head of Football Dimitri de Condé al aan dat hij erg tevreden was over de samenwerki­ng en die liefst ook een stevigere basis wou geven. Vrancken onderteken­de vorige zomer, zoals de meeste vorige trainers, een contract van onbepaalde duur bij KRC Genk. Zo’n overeenkom­st is langs beide zijden relatief makkelijk opzegbaar. Zo is het niet te duur om de trainer te ontslaan en kan de coach op zijn beurt er makkelijke­r onderuit als zich een nieuwe uitdaging aandient.

Nieuwe clubcultuu­r

Als dinsdagoch­tend in de Cegeka Arena een persconfer­entie “naar aanleiding van het toekomsttr­aject in de samenwerki­ng met Wouter Vrancken” wordt georganise­erd, dan betekent dat dus dat die stevigere basis in een nieuwe overeenkom­st wordt gegoten. Een contract van bepaalde duur - meestal is dat een viertal seizoenen - dat ook een waardering voor de prestaties van de coach inhoudt. En dat tegelijker­tijd de nieuwe clubcultuu­r moet symboliser­en: bij KRC Genk zit men verveeld met het te grote verloop van trainers en wil men graag stabilitei­t uitstralen.

Naast Vrancken en de Condé zal ook voorzitter Peter Croonen daarbij aanwezig zijn. Hij bevestigde enkele weken geleden nog dat er werk werd gemaakt van een nieuwe definitie van de samenwerki­ng met Vrancken. Het vertrek van kampioenen­maker Philippe Clement naar Club Brugge van drie jaar geleden indachtig, zei Croonen dat de volgende stap in de carrière van Vrancken eentje naar het buitenland moet worden. Maar eerst mag hij dus nog enkele jaren vlammen in de Cegeka Arena.(mg/rco)

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium