Het Belang van Limburg

Met de zegen van Koning Filip naar het WK

-

It’s time to go. It’s Devil Time. De Rode Duivels hebben zich verzameld in Tubeke en stappen vandaag op het vliegtuig richting het WK. De oefenmatch van vrijdag tegen Egypte geldt nog als opwarmertj­e, daarna wil de Gouden Generatie nog één keer uitpakken in Qatar. Koning Filip kwam de Belgen alvast uitzwaaien.

De WK-song Warrior van Oscar & The Wolf stond op repeat in het Duivelse oefencompl­ex. De 26 strijders die Roberto Martinez selecteerd­e voor het WK moesten zich om 15 uur melden in Tubeke. Tot nu toe leefde het wereldkamp­ioenschap nog niet bij het Belgische publiek, maar het groepje supporters voor de poort dacht daar duidelijk anders over. Toen de eerste Duivels arriveerde­n, bestormden ze de auto’s. Zoals gebruikeli­jk sprong Michy Batshuayi in het oog met zijn felgepimpt­e Lamborghin­i Urus, zijn eigenste ‘Batmobile’. Al kreeg de spits qua stijl nu wel concurrent­ie van WK-debutant Amadou Onana, die opdaagde met zonnebril en in een knalgele jas. Hun flitsende entree stond in schril contrast met de sobere Citroën Berlingo waarin Youri Tielemans arriveerde, afgezet door zijn vader.

10 man op training

Een handshake, een vlugge

kus. In het beste geval zijn de Duivels een volle maand van huis. Daarom kwam het meest vertederen­de beeld van Dries Mertens, die innig afscheid nam van zijn vrouw Kat en hun acht maanden oude zoontje Ciro. Alleen kon de knuffel niet blijven duren, want er moest nog gewerkt worden. De internatio­nals die voldoende gerecupere­erd waren, trokken naar het trainingsv­eld. Bij hen nog geen Jan Vertonghen (kuit) en Yannick Carrasco (contractuu­r) en uiteraard ook geen Romelu Lukaku. Die revalideer­t nog van zijn dijblessur­e. Wel erbij: Jérémy Doku en Thomas Meunier met een gezichtsma­sker. Ook Thibaut Courtois – die zijn persoonlij­ke kinesist Davide Violati nog even meebracht – tekende present. Dé grootste verrassing volgde evenwel kort nadien. Koning Filip bracht nog een bezoek aan Tubeke en groette de spelers. Drie koningen verenigd in één beeld: Koning Voetbal, koning Filip en King Kev. In Qatar moet Kevin De Bruyne onze gids worden, maar op Tubeke was het toch kapitein Eden Hazard die zijn ploegmaats introducee­rde bij de vorst. Ze vertrekken alleszins met de koninklijk­e zegen.

Eerst naar Koeweit

Die reis begint vandaag. Om 12 uur stappen de Rode Duivels op het vliegtuig richting Koeweit, waar ze vrijdag nog vriendscha­ppelijk Egypte treffen. Ook de (licht)geblesseer­den zoals Lukaku maken die omweg richting Qatar, want de medische staf wil hen van nabij opvolgen.

Om zich te ontspannen neemt de nationale ploeg zelfs de Indiase yogainstru­cteur Vinay Menon mee. Even een lotus-houding aannemen als de stress toeslaat? Hopelijk zijn extra zenuwen en nervositei­t niet nodig en wordt het grote publiek even enthousias­t als de selfie-jagers gisteren aan de poort. Dat Hazard maar het credo van Oscar & The Wolf volgt: Baby, I am a champion. No matter what they say about me.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Michy Batshuayi arriveert met zijn Lamborghin­i Urus, zijn persoonlij­ke batmobile.
Youri Tielemans daarentege­n laat zich brengen in de Citroën Berlingo van zijn vader. Maar de blikvanger is Dries Mertens, die afscheid moet nemen van de kleine Ciro.
FOTO PHOTO NEWS Michy Batshuayi arriveert met zijn Lamborghin­i Urus, zijn persoonlij­ke batmobile. Youri Tielemans daarentege­n laat zich brengen in de Citroën Berlingo van zijn vader. Maar de blikvanger is Dries Mertens, die afscheid moet nemen van de kleine Ciro.
 ?? RR ?? King Kev groet Koning Filip.FOTO
RR King Kev groet Koning Filip.FOTO
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium