Het Belang van Limburg

Ronaldo blaast alle bruggen op bij ManU

-

PORTUGAL (GROEP H)

Net voor het WK heeft Cristiano Ronaldo (37) zich met een explosief interview onmogelijk gemaakt bij Manchester United. De definitiev­e breuk?

Een kinderacht­ige reactie van een ster op zijn retour? Of de ultieme exitstrate­gie om in januari een (goedkope) transfer te krijgen? Wellicht is het beide. Feit is dat Cristiano Ronaldo een explosief interview gaf aan de Engelse journalist Piers Morgan. Vooral zijn trainer Erik ten Hag moet het ontgelden. “Als hij geen respect heeft voor mij, moet je niet verwachten dat ik dat ooit voor hem ga hebben.” CR7 weigerde vorige maand enkele minuten voor het einde in te vallen en verliet het stadion voor het laatste fluitsigna­al. Ronaldo maakt wel rake observatie­s. “Sinds Sir Alex was gestopt, zag ik geen ontwikkeli­ng bij de club. Er was niets veranderd. Ik denk dat de fans de waarheid verdienen. Sommige dingen die intern gebeuren helpen niet om het topniveau van clubs als City en Liverpool te bereiken.”

Zo wijst de Portugese superster naar de opvolger van Ole Gunnar Solskjaer. “Ze kwamen met een technisch directeur aanzetten, Ralf Rangnick. Dat begreep niemand. Hij is niet eens een trainer, hoe wil je dan de baas zijn bij Manchester United? Ik had nog nooit van Rangnick gehoord. (...) De club staat stil. De kleedkamer, het krachthonk, zelfs op technologi­sch vlak. Ik zie dingen die ik al zag toen ik begin twintig was. Bij United staat de tijd stil.”

Lelijke Rooney

Ronaldo voelt zich “een zwart schaap” en “verraden”. “Sommige mensen willen me hier niet hebben. Ook vorig seizoen al.” En over de kritiek van Wayne Rooney: “Ik weet ook niet waarom. Misschien omdat hij al gestopt is met voetballen en ik nog op hoog niveau speel. Ik zal niet zeggen dat ik er beter uitzie dan hij… Maar het is wel zo.” Pikant detail: interviewe­r Piers Morgan onthulde dat het gesprek er kwam op vraag van Ronaldo zelf.

 ?? FOTO REUTERS ?? Erik ten Hag praat met Cristiano Ronaldo.
FOTO REUTERS Erik ten Hag praat met Cristiano Ronaldo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium