Het Belang van Limburg

Geen schorsing voor Arteaga

-

vertrouwde hij op wat hij elke dag zag. En op het proces. El Khannouss demonstree­rde tijdens zijn grote vuurdoop tegen Standard zijn sierlijke balbehande­ling, vista én enorm loopvermog­en. Tegelijker­tijd bleek ook de verhuis naar links Mike Trésor goed te liggen. Om nog te zwijgen van de renaissanc­e van Joseph Paintsil, de nieuwe sneltrein op rechts, die moest overtuigd worden dat hij daar beter tot zijn recht komt dan op de linkerflan­k.

Meesterstu­k Onuachu

Zo paste de puzzel stukje per stukje in mekaar. Met als laatste meesterstu­k de comeback van de Gouden Schoen. Paul Onuachu maakte definitief komaf met de vooroordel­en en twijfels, waarmee de buitenwere­ld hem wegens zijn dubbele meter te lang had opgezadeld.

Zelfs Wouter Vrancken had, mede door de fysieke en lichamelij­ke ongemakken bij Onuachu, aangedrong­en op de komst van een extra ervaren spits. Het zette de deur open voor een terugkeer van verloren zoon en cultheld Ally Samatta. Die ontpopte zich op het veld als de gedroomde supersub. Maar zijn waarde in de kleedkamer overstijgt de twee extra punten, die zijn rake kopbal in de slotsecond­en in Union opleverden. Altijd enthousias­t en goedlachs, het perfecte rolmodel voor de jonge, (on)geduldige garde op de bank.

Gevaar komt van overal

De goals floepten vanaf 1 oktober echter uit de ketchupfle­s van Paul Onuachu. In Oostende sloeg KRC Genk die dag voor de derde week op rij toe in de slotsecond­en. Het bewijs van de fysieke en mentale kracht van een ploeg die het geluk zelf afdwong. En mocht genieten van 13 goals in 8 matchen van de GVR, de Genkse Vriendelij­ke Reus. Letterlijk onstuitbaa­r, over de grond en in de lucht. Dat bewees Onuachu ook tijdens het slotakkoor­d op Anderlecht, dat om nog meer redenen de historisch­e heenronde typeerde. De assist en het doelpunt van de backs Munoz en Arteaga illustreer­den dat het gevaar eens te meer van overal kwam. Iedereen komt voor

Het bondsparke­t is van oordeel dat Genk-speler Gerardo Arteaga na zijn rode kaart in Anderlecht geen schorsing moet uitzitten. Het gaat daarmee in tegen de beslissing van ref Bram Van Driessche, die in zijn verslag de uitsluitin­g als volgt motiveerde: “Arteaga brengt Anderlecht-speler Fabio Silva ten val. Aangezien hij de laatste verdediger is, wordt hem de rode kaart getoond voor het ontnemen van een doelkans.”

Na analyse van de beelden, komt de bondsprocu­reur evenwel tot het besluit dat er van het ontnemen van een doelkans geen sprake is, aangezien Mark McKenzie de vrije baan van Silva naar het Genkse doel nog kon verhindere­n. Dus is de uitsluitin­g voldoende en wordt ook de voorwaarde­lijke schorsing, die Arteaga sinds februari van dit jaar boven het hoofd hing na een eerdere rode kaart in… Anderlecht, niet omgezet in een effectieve. Arteaga gaat vrijuit en is beschikbaa­r in de bekermatch tegen Anderlecht.

Naar WK met Mexico -

Naast Bilal El Khannous mag Genk ook Gerardo Arteaga afvaardige­n naar het WK in Qatar. De Mexicaan ontmoet er Argentinië, Polen en Saoedi-Arabië.

doel, terwijl de ploeg weinig weggeeft dankzij twee beren als Cuesta en McKenzie in het hart van de defensie, met een steeds indrukwekk­endere Vandevoord­t in hun rug. Maar vooral dankzij de kracht van het collectief, bleef Genk ook een derde keer overeind met tien tegen elf.

Zo lijkt in België alleen de bondscoach nog niet helemaal overtuigd van de kwaliteite­n van de autoritair­e leider. Anders had hij aanvoerder Heynen, met Hrosovsky de dubbele aandrijvin­g van de ploeg, mee naar Qatar genomen. Het wordt dus begin december een stage in Benidorm. De geplande oefenmatch­en mogen er met het oog op de terugronde gerust verloren worden.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? De leiderspla­ats van KRC Genk is een collectief succes. Het gevaar komt van overal en achteraan wordt niets weggegeven.
FOTO DICK DEMEY De leiderspla­ats van KRC Genk is een collectief succes. Het gevaar komt van overal en achteraan wordt niets weggegeven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium