Het Belang van Limburg

Van Aert keert terug in het veld op

- Guy Van Den Langenberg­h

VELDRIJDEN CROSSPROGR­AMMA Wout van Aert kiest weldra opnieuw voor zijn oude liefde, de cyclocross. De drievoudig wereldkamp­ioen veldrijden keert terug in het veld in Kortrijk op 26 november en zal zich terdege voorbereid­en op het WK in Hoogerheid­e.

Nadien volgt een druk programma dat vastligt tot eind december. Met achtereenv­olgens de wereldbeke­rs in Antwerpen (4/12) en Dublin (11/12) gevolgd door een drukke kerstperio­de met Gavere (WB, 26/12), Heusden-Zolder (SP, 27/12), Diegem (WB, 28/12) en Loenhout (Exact, 30/12). Beperkte Van Aert zich vorig jaar na Nieuwjaar nog tot vier crossen, dan wil hij zich nu terdege voorbereid­en op het WK. Het programma voor begin 2023 staat nog niet volledig vast maar het ziet er naar alle waarschijn­lijkheid uit als volgt:

Baal (1 januari) past niet in zijn programma, maar hij trekt wel naar Herentals (X20, 3/1), Koksijde (X20, 5/1), Gullegem (SP, 7/1) en Zonhoven (WB, 8/1). Een week later staat nog het BK in Lokeren op het programma, in Benidorm (WB, 22/1) wil hij de laatste hand leggen aan de conditie richting het WK in Hoogerheid­e (2/2), meteen het eindpunt van zijn crosswinte­r.

En Mathieu Van der Poel?

Mathieu van der Poel bevindt zich nog tot en met zaterdag in het Spaanse Denia en vertrekt op maandag 5 december opnieuw naar de Spaanse zon voor een eerste ploegstage die duurt tot en met woensdag 14 december. Vermoedeli­jk werkt hij voor de eerste sta

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium