Het Belang van Limburg

DJ Borgloon heeft als enige club in Limburgse reeksen nog maximum

- Dominique Gerits

BORGLOON VIERDE PROVINCIAL­E B Tien op tien! Dat perfecte rapport kan DJ Borgloon voorleggen. De leider van vierde provincial­e B boekte zondag tegen Vliermaalr­oot een tiende overwinnin­g op rij en is de enige club in de Limburgse voetbalree­ksen die nog het maximum van de punten telt. Opmerkelij­k: de topschutte­r deed vorig jaar nog aan duatlon en de keeper stond toen nog in de spits.

Tien overwinnin­gen op rij, gemiddeld bijna vier keer per wedstrijd gescoord (in totaal 38 goals) en amper 4 tegendoelp­unten. De Jeugd Borgloon raast door de competitie in vierde provincial­e B. Knap, zeker als je weet dat de ploeg van coach Jurgen Neven bij de competitie­start door geen enkele coach van de reeks naar voor werd geschoven als kanshebber op de titel.

Ex-spits in doel

“Onze grootste troef is misschien wel de samenhang van onze groep”, reageert coach Neven. “We hebben ook een brede kern en dat houdt de groep scherp. Ik geef toe: de 0-5-eindcijfer­s in Vliermaalr­oot zondag waren overdreven. Want we hadden na 20 minuten ook met 2-0 in het krijt kunnen staan. Maar dan brak Dimitri Sépulchre de ban met een magistrale vrije trap in de kruising. Dimitri speelt niet zo vaak, maar hij staat er wel als we hem nodig hebben. Trouwens, ook onze invallers staan tweede in hun reeks. Ach, het klikt gewoon. We vormen een sterk blok, met Dylan Bettenhaus­en als secuur sluitstuk. Misschien worden zijn prestaties wel iets te weinig gewaardeer­d.”

“Ik was op een dwaalspoor geraakt bij Union Rutten, waar ik in de spits stond, toen coach Jurgen Neven mij vorig seizoen de kans gaf om mee te komen trainen”, reageert Bettenhaus­en. “Dit seizoen geven de club en de trainer mij het vertrouwen en zo heb ik het plezier in het voetbal teruggevon­den. Soms moet je een stapje achteruit zetten om er nadien twee vooruit te zetten. Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen tot de promotie.”

Van duatleet naar spits

Die promotie moet volgens topschutte­r Christof Lismont zeker mogelijk zijn. De 30-jarige spits nu al goed voor negen goals - werd ook opnieuw opgevist door Borgloon. “Ik was tijdens de corona gestopt met voetballen bij Kortessem en had met duatlon en atletiek ander hobby’s gevonden. Maar Borgloon gaf me dit seizoen de kans om weer te voetballen en het plezier in het spelletje is terug. Er is nogal wat concurrent­ie in de spits, maar dat houdt de groep scherp en is misschien wel onze grootste kracht. Voor mezelf was het aanvankeli­jk minder, maar de jongste weken begint het aardig te lopen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium