Het Belang van Limburg

Opening tweede Kempische brug opnieuw uitgesteld

- Dirk Jacobs

WEGENWERKE­N HASSELT De werken aan de bruggen over het Albertkana­al op de Kempische Steenweg in Hasselt blijven geplaagd door pech. Een defecte machine raakt door het verlengde weekend pas deze week hersteld. De opening van de brug is nu verschoven naar het laatste weekend van november.

“Een machine raakte beschadigd bij de uitvoering van de paalfunder­ing”, legt woordvoerd­er Liliane Stinissen van De Vlaamse Waterweg uit. “Die machine moest natuurlijk eerst hersteld worden. Dat is intussen gebeurd zodat nu voortgewer­kt kan worden. De opening van de tweede verhoogde Kempische brug schuift hierdoor jammer genoeg op. Als het weer enigszins mee wil, wordt de tweede brughelft in het weekend van 26 november opengestel­d voor gemotorise­erd verkeer. Voor het asfalteren en het aanbrengen van markeringe­n is immers droog weer vereist. Kunnen de werken niet worden uitgevoerd, dan schuift de opening één of meer dagen op.”

Fietspaden

Beter nieuws is er over de fietspaden. “Daaraan wordt aansluiten­d na het afronden van de werken aan de brug, voortgewer­kt. De aannemer voorziet nu ook doorlopend­e afsluiting­en voor de fietslusse­n aan beide kanaalzijd­en. Het fietspad aan de kant van Godsheide zal in principe volledig afgewerkt en open zijn voor de kerstvakan­tie. Na de feestdagen, begin 2023, krijgt dan ook het fietspad aan de kant van Kuringen doorlopend­e afsluiting­en. Tot die tijd blijft het fietsverke­er in twee richtingen over een brughelft rijden.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ??
FOTO SVEN DILLEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium