Het Belang van Limburg

‘ja’ en een onverwacht­e ‘nee’

-

hand”, vertelt hij. “Het is zelden dat twee mensen elkaar direct 100% goed vinden. Ik was zelfs al vóór mijn huwelijk gewaarschu­wd door de experts. Er was me ingefluist­erd dat mijn toekomstig­e iemand was die wat tijd nodig had en dat ik geduld moest hebben. Dat maakte dat ik al voorzichti­g was op mijn trouwdag.”

Doorheen het programma bleek dat Florence het soms al moeilijk had met aanrakinge­n. “Ook daar heb ik tegen haar gezegd dat we het op haar tempo zouden doen. Dat vond ze oké, omdat ze dacht anders dicht te klappen. Na een gesprek met Sarah Hertens, die vroeg om wat initiatief te nemen, werden we daarin losser.” Momenteel zijn de twee intiemer dan op televisie. “Al kwam dat ook omdat we beiden onwennig waren. Doe maar eens spontaan in de slaapkamer als er drie man naast je bed staat. Zelfs tijdens de opnames hebben wij al gekust en geknuffeld. Maar dat deden we steeds als de camera’s er niet waren. Als we nu die beelden terugzien lijkt het alsof we afstandeli­jk zijn. Maar dat was echt niet zo. Florence kan nu ook al makkelijke­r compliment­en aanvaarden.”

Florence bleef twijfelen

Jiri koesterde altijd hoop dat het goed kwam. “Al hadden we upsand-downs. Florence bouwde soms een muur op, maar gelukkig kon ik op elk moment de vrouw achter die muur nog genoeg zien.” Het beslissing­smoment was voor Jiri heftiger dan het huwelijk zelf. “Omdat zij wist wat ik zou antwoorden, maar ik geen idee had wat zij had bedacht omdat ze bleef twijfelen. Voor hetzelfde geld had ik volmondig ja gezegd, en zij nee. Wat bijzonder pijnlijk was geweest.”

De voorbije weken moest het koppel het doen met uitstapjes net over de grens. “Maar zelfs in ZuidFrankr­ijk werden we herkend. Daarom kunnen we pas nu voluit gaan. Van samenwonen is voorlopig nog geen sprake, al hebben we het er al over gehad. We willen eerst ontdekken hoe ons huwelijk evolueert in het dagelijkse leven en dan zien we verder.” Florence zegt dat het koppel stappen zet op hun tempo. “Er zijn zeker wel gevoelens, maar nog altijd niet ‘wauw’. Ondanks dat we tijdens de uitzending­en veel binnen moesten blijven, hebben we al wel vele leuke herinnerin­gen gemaakt.”

Christiaan

 ?? FOTO'S VTM ??
FOTO'S VTM
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium