Het Belang van Limburg

Assisenpro­ces over dood van Massimo De Luca start op 3 maart

- Geert Houben

RECHTBANK MAASMECHEL­EN Op drie maart start in Tongeren het assisenpro­ces over de dood van de 26-jarige Massimo De Luca. De datum is dinsdag bekendgema­akt. Andrea C. neemt plaats op de beklaagden­bank nadat hij voor zijn woning in Eisden de zoon van zijn nicht met een mes toegetakel­d had.

Het Antwerps Hof van Beroep deelde dinsdag de datum voor het eerste assisenpro­ces van 2023 mee. Vanaf 3 maart buigt de jury zich over het lot van Andrea C. Tussen de vijftiger en Massimo De Luca boterde het al geruime tijd niet. Op 20 juni 2020 kwam de ruzie tot een triest dieptepunt. De twee waren elkaar toevallig gekruist op de straat waarna een woordenwis­seling volgde. De discussie escaleerde en Massimo trok later met enkele vrienden naar het appartemen­t van Andrea C. langs de Oude Baan in Maasmechel­en. De discussie mondde uit in een gevecht waarbij Massimo een messteek in de borststree­k kreeg. Het slachtoffe­r verloor veel bloed en overleed niet veel later aan zijn verwonding­en in het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. De politie zakte onmiddelli­jk naar de Oude Baan af. Zonder tegenstrib­belen namen de agenten Andrea C. mee voor verhoor.

Over de aanleiding van de feiten bestaan meerdere versies. Mogelijk is ze te zoeken in de relationel­e sfeer. Voor meer duidelijkh­eid is het wachten tot 3 maart in het Tongerse hof van assisen.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ??
FOTO TOM PALMAERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium