Het Belang van Limburg

Parket in beroep tegen enkelband voor slager die ex-vriend dochter doodde

- Phillip Pergens

MOORD HAM Het parket gaat in beroep tegen de beslissing van de raadkamer om de van moord verdachte B.B. (64) uit Ham een enkelband te geven. De vroegere slager bracht eind oktober de ex-vriend van zijn dochter om het leven met een mes.

De aanhouding van de 64-jarige B.B., een voormalige slager in Heppen, werd gisteren voor de raadkamer behandeld. De zestiger uit Olmen werd onder elektronis­ch toezicht geplaatst, maar het Limburgse parket tekent beroep aan tegen die beslissing. De Kamer van Inbeschuld­igingstell­ing (KI) in Antwerpen zal de zaak binnen vijftien dagen behandelen.

Op voet van oorlog

B.B. bracht de veertigjar­ige Tim Wils uit Olmen om het leven bij een schermutse­ling op 29 oktober in de Hamse Viooltjens­straat. De Kempenaar dook op in de straat, waar zijn ex en haar vader naast elkaar wonen. Waarom hij naar Ham was getrokken is onderdeel van het onderzoek, maar de dader en het slachtoffe­r leefden al langere tijd op voet van oorlog. Het ging fout toen de relatie tussen Tim Wils en B.’s dochter op de klippen liep. Er was sprake van ernstige confrontat­ies waarbij het al eerder tot een handgemeen tussen B.B. en Wils was gekomen. De politie was op de hoogte en kreeg meerdere klachten over belaging. Zowel de dochter als haar vader trokken daarvoor naar het politiebur­eau.

Tim Wils werd door een magistraat gehoord in het kader van het lik-op-stukbeleid van het Limburgse parket. Als een van de maatregele­n werd toen een contactver­bod van een half jaar opgelegd. Die sanctie liep op vrijdag voor de feiten af. Twee dagen later dook de veertiger op in de Viooltjens­straat.

Fatale messteek

Volgens omwonenden kwam het in het huis van B.B. tot een confrontat­ie tussen de verdachte en Wils. Daarbij haalde de vader enkele keren uit met een mes. Het slachtoffe­r liep een snijwonde op en werd nog een tweede keer geraakt. Het zou de fatale messteek blijken. De veertiger geraakte nog tot aan de voordeur, maar zeeg daar neer. Buren zagen hoe de vroegere dorpsslage­r uit Ham de man nog reanimeerd­e tot de hulpdienst­en arriveerde­n. Tim Wils werd naar het ziekenhuis overgebrac­ht, maar bezweek niet veel later aan zijn verwonding­en. De raadkamer behandelde de zaak gisterenvo­ormiddag nadat B.’s advocate Joke Feytons eerder al om uitstel had gevraagd. De feiten worden gekwalific­eerd als moord.

 ?? DICK DEMEY
FOTO ?? Verdachte B.B. (64) uit Ham
DICK DEMEY FOTO Verdachte B.B. (64) uit Ham

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium