Het Belang van Limburg

Drie keer bijna dood, vandaag coach bij basketbalp­loeg Bilzen

-

Voorjaar 2008. Maarten Motmans, op dat moment 22 jaar, is een talentvol basketball­er en ook zijn studies lopen meer dan vlot. Maarten zit in het laatste jaar Financiën en verzekerin­gen in Hasselt en maakt volop plannen om verder te studeren in Leuven. Hij moet enkel nog zijn stage bij de ING-bank in Tongeren en zijn eindwerk afronden. Maar op 3 juni 2008 om iets voor vijf uur in de namiddag wordt Maartens leven in enkele luttele seconden helemaal overhoop gehaald. “Ik was die dag met de auto op weg van mijn stageplek in Tongeren naar huis”, vertelt Maarten. “Op de baan Tongeren-Hoeselt zag ik dat een auto voor mij plots afremde om rechts af te slaan. Ik duwde zelf ook op mijn rem, maar de wagen achter mij vertraagde niet en knalde op mij in. Ik werd met mijn auto naar de andere kant van de straat gekatapult­eerd en daar is een takelwagen vol in mijn flank gereden.”

De foto van het ongeval, die destijds in onze krant verscheen, liegt er niet om. Van de blauwe Volkswagen Golf van Maarten schoot amper nog iets over. “Toen de hulpdienst­en aankwamen, zagen ze eerst enkel de rode takelwagen in de haag steken. Maar toen ze die wegsleepte­n, merkten ze dat er in de haag nog een andere auto stak. De mijne.”

Zes weken coma

Maarten werd met spoed overgebrac­ht naar het ziekenhuis van Tongeren, maar omdat zijn toestand zó verslechte­rde werd hij diezelfde dag nog

 ?? ??
 ?? RR
FOTO ?? Maarten Motmans lag na een zwaar ongeval zes weken in coma.
RR FOTO Maarten Motmans lag na een zwaar ongeval zes weken in coma.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium