Het Belang van Limburg

Ook WK-evenement in Zonhoven afgelast

- Rik Willekens

WK VOETBAL 2022 ZONHOVEN In Limburg is het eerste WK-evenement afgelast. De organisato­ren van ‘Fifa World Cup Qatar by Quint en het Martenshuy­s’ annuleren hun evenement. “Er zijn niet eens tien kaarten verkocht”, klinkt het. Bij Festival da Copa is er nog twijfel of het wel zal plaatsvind­en.

Van WK-gekte is er dit jaar duidelijk minder sprake dan de vorige keren. Buiten Limburg werden al verschille­nde fandorpen en evenemente­n afgelast. Bar Qatar in het Kempense Weelde en een groot evenement in de Nekkerhal in Mechelen gooiden de handdoek in de ring wegens te weinig belangstel­ling. Ook in Limburg wordt nu het eerste groot scherm afgelast. Geen feestje in De Kwint in Zonhoven, waar cafés de Quint en het Martenshuy­s samen een evenement wilden organisere­n. “We verkochten niet eens tien kaarten”, zegt cafébazin Carrine van het Martenshuy­s. “Ik heb het gevoel dat het WK minder leeft dan andere jaren. We hadden er graag een groot feest van gemaakt, maar dat zal spijtig genoeg niet lukken.”

Wie al een ticket had, krijgt het geld terug. Wil je toch nog de wedstrijde­n van de Rode Duivels zien in Zonhoven, dan kan je terecht in de Quint en het Martenshuy­s, maar niet op groot scherm dus.

Festival da Copa

Ook het Festival da Copa in Hasselt, dat in 2018 nog 10.000 voetbalfan­s lokte naar het Dusartplei­n, wacht bang af. Het voetbalfee­stje vindt dit jaar plaats in de Tiendschuu­r in de Herkenrode­abdij. En die blijkt moeilijker vol te krijgen dan het Dusartplei­n. “We willen Festival da Copa organisere­n zoals de mensen het kennen, met veel sfeer en een menigte toeschouwe­rs. Met een halfvolle zaal lukt dat niet. We hopen nog veel tickets te verkopen, maar we wachten af”, zegt een medeorgani­sator van Festival da Copa.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Festival da Copa in Hasselt tijdens het WK 2014.
FOTO TOM PALMAERS Festival da Copa in Hasselt tijdens het WK 2014.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium