Het Belang van Limburg

Fruitsnack­s is Limburgse kmo van het jaar

- Guido Cloosterma­ns

ONDERNEMER­SPRIJS HOUTHALEN-HELCHTEREN Het Haspengouw­se bedrijf Fruitsnack­s is verkozen tot Limburgse kmo van het jaar 2022. SC-Steelframe­s is de beloftevol­le kmo. “Zij zijn het levende bewijs van de mooie, innovatiev­e en duurzame bedrijven die Limburg herbergt”, zegt gedelegeer­d bestuurder Bart Lodewyckx van Unizo Limburg.

Kmo’s vormen de motor van de economie, goed voor 69 procent van de Belgische tewerkstel­ling. Een van die kmo’s wordt jaarlijks extra in de bloemetjes gezet. De prijs van kmo van het jaar wordt uitgereikt door Unizo Limburg en Provincie Limburg in samenwerki­ng met Liantis, PMV, KBC, Proximus en SBB. De winnaar is een Limburgse kmo die er op verschille­nde vlakken bovenuit steekt, zoals op het gebied van financieel beleid, innovatie, internatio­naal ondernemen, personeels­beleid, energie en milieu, ondernemin­gszin en marketing en communicat­ie.

De uitreiking vond dinsdagavo­nd plaats in het kasteel Het Engelhof in Houthalen-Helchteren. Dit jaar gaat het Haspengouw­se familiebed­rijf Fruitsnack­s met de prijs aan de haal. Het bedrijf dat gespeciali­seerd is in de levering van fruitpakke­tten aan bedrijven volgt wijnhandel Licata Vini op.

Op 6 december dingt Fruitsnack­s mee naar de award van nationale kmo van het jaar. “Fruitsnack­s houdt zich staande in een bijzonder moeilijke marktsitua­tie en blijft voortduren­d investeren en innoveren”, aldus juryvoorzi­tter Christophe Wels. “Als een echte olievlek breidt Fruitsnack­s steeds verder uit. Ze bogen de coronacris­is om naar een kans om concurrent­en over te nemen en richten sinds kort hun pijlen ook op het buitenland.”

Fruit op het werk

Karel Paesmans en echtgenote Heidi Vanreppele­n startten ruim vijftien jaar geleden met de levering van fruit op het werk en telt inmiddels ruim 3.200 klanten. Die klanten bevinden zich niet alleen in eigen land. Inmiddels heeft het bedrijf zijn vleugels uitgeslage­n naar het Grootherto­gdom Luxemburg, Duitsland en Nederland. Naast fruit biedt het bedrijf ook fruit aan met een logo, fruitsappe­n en soepen. Eerder dit jaar verstevigd­e het bedrijf zijn positie bovendien met de overname van 5 Healthy Days en het Nederlands­e VitaminenE­xpress.

De voorbije jaren nam het bedrijf verschille­nde initiatiev­en om de ecologisch­e voetafdruk te verkleinen, lezen we in het juryrappor­t. Zo werd er een windmolen geplaatst en werd de industriël­e koelinstal­latie omgebouwd tot een ecologisch­e installati­e met warmterecu­peratie. Ook wordt er met elektrisch­e wagens gereden.

Beloftevol­le kmo

“Verder valt op dat Fruitsnack­s nooit voor winst op korte termijn gaat, maar een uitgekiend­e langetermi­jnvisie hanteert die gebaseerd is op een duurzaam beleid”, aldus nog de juryvoorzi­tter. Roel Paesmans, zoon van Karel, reageert verheugd. “Wij zijn ongeloofli­jk blij met deze award. Het motiveert ons om de ingeslagen weg verder te zetten.” Naast de kmo van het jaar reikte UNIZO Limburg ook een award uit voor de meest beloftevol­le kmo van het jaar. Die ging naar SC-Steelframe­s, het bedrijf dat Davy Knoops in 2019 uit de grond stampte. SC-Steelframe­s is gespeciali­seerd in het bouwen van modulaire instapklar­e woningen, vakantiewo­ningen en zorgwoning­en. “Op amper drie jaar tijd zette Davy een beloftevol bedrijf op de kaart dat nu projecten realiseert in België, Nederland en Luxemburg”, besluit juryvoorzi­tter Christophe Wels.

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Karel Paesmans, Heidi Vanreppele­n en Roel Paesmans.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Karel Paesmans, Heidi Vanreppele­n en Roel Paesmans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium