Het Belang van Limburg

Technologi­ekmo Vansichen stopt 4 miljoen euro in oude wafelfabri­ek in Kiewit

- Dominiek Claes

MAAKBEDRIJ­VEN HASSELT Het technologi­ebedrijf Vansichen Linear Technology ruilt straks de Herkenrode­singel in Hasselt voor een nieuwe stek in Kiewit, meer bepaald daar waar vroeger nog een wafelfabri­ek stond. Een investerin­g van 4 miljoen euro.

Vansichen Linear Technology werd in 1993 opgericht door het koppel Maxime Vansichen en Vera Lantmeters. Het bedrijf was aanvankeli­jk gespeciali­seerd in de distributi­e van onderdelen voor lineaire systemen. Denk daarbij aan tracks (of sporen) waarover robots rijden in een productieo­mgeving, bijvoorbee­ld de auto-industrie. Later ging het bedrijf ook zelf lineaire systemen ontwerpen. Daarmee werden ook internatio­naal hoge ogen gegooid. In 2019 mocht Vansichen Linear Technology een track van 12 meter ontwerpen en bouwen voor de grootste en zwaarste robot ter wereld, samen met de metaalbewe­rker Pollers in Heusden-Zolder. Ondertusse­n zijn zonen Pieter en Thomas ook actief in het familiebed­rijf.

Sinds 2008 beschikt Vansichen over een uitvalsbas­is aan de Herkenrode­singel in Hasselt. Maar daar is het te klein geworden voor de nu 25 medewerker­s van het nichebedri­jf. Vansichen kocht een paar jaar geleden al het oude pand van een voormalige wafelfabri­ek in de Bedrijfsst­raat in Kiewit, op een boogscheut van de Corda Campus. De distributi­e van onderdelen werd in 2021 naar de vernieuwde en geïsoleerd­e

Nu is Vansichen ook begonnen met de afbraak van de overige oude gebouwen, en is gestart met de bouw van een nieuwe hal en bijkomende kantoren. Alles samen

hal

verhuisd. een investerin­g van 4 miljoen euro en ruimte voor 40 medewerker­s. “Ja, we verwachten de komende jaren inderdaad nog groei”, lacht CEO Maxime Vansichen. “Al is het niet vanzelfspr­ekend met de stijgende materiaalp­rijzen in de bouw, de torenhoge energiepri­jzen, hoge loonkosten en stijgende inflatie. Deze investerin­g benadrukt echter de goede gezondheid van ons bedrijf en onze groeiambit­ies.”

De medewerker­s van Vansichen zullen naar verwachtin­g in het najaar van 2023 naar hun nieuwe stek in Kiewit kunnen verhuizen. “Vanaf dan zullen het kantoor en het magazijn, nu nog enkele kilometers van elkaar verwijderd, weer onder één dak zitten”, besluit Maxime Vansichen.

 ?? FOTO RR ?? De hele familie – Maxime Vansichen en Vera Lantmeters met hun zonen Pieter en Thomas – in wat hun nieuwe hoofdzetel wordt in Kiewit.
FOTO RR De hele familie – Maxime Vansichen en Vera Lantmeters met hun zonen Pieter en Thomas – in wat hun nieuwe hoofdzetel wordt in Kiewit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium