Het Belang van Limburg

Meteen een klik met Courtois

-

Thibaut Courtois en Eden Hazard kwamen maandag met een geblindeer­d taxibusje aan op Tubeke. Bij hen zat ook Davide Violati, een kinesist en personal coach, die bij Real Madrid werkt en Courtois (en Hazard) fit moet houden.

Courtois sukkelde begin oktober met een rugproblee­m. Een ontsteking veroorzaak­te zenuwpijn en daardoor miste de Bilzenaar vier matchen bij Real. Davide Violati nam hem toen - zoals de voorbije twee jaar - onder handen en hielp de doelman er mee bovenop. “Thibaut keept de jongste twee jaar op een erg hoog niveau”, zegt Bilzenaar Seppe Brulmans, een van Courtois’ beste vrienden. “Zonder afbreuk te doen aan de andere kinesisten van de Duivels: ik denk dat het een slimme zet is om Davide mee te nemen. De voorbereid­ing op het WK is ultrakort, terwijl Davide het lichaam van Thibaut perfect kent en weet hoe hij hem moet klaarstome­n.”

Dat lukte in mei ook voor de gewonnen Champions Leaguefina­le tegen Liverpool. Courtois pakte toen uit met een serie wereldsave­s en werd verkozen tot Man van de Match. Achteraf poseerde de doelman samen met Violati voor de trofee. De kinesist schreef toen op Twitter: “Siempre el 1”, altijd nummer één.

Ook goed voor Hazard

“Bij Real zijn er veel kinesisten en kunnen de spelers een beetje kiezen bij wie ze het beste gevoel hebben”, vervolgt Brulmans. “Thibaut had van meet af aan een goeie klik met Davide, die nog jong is. Als hij eens kwaaltjes had, kwam Davide zelfs bij hem thuis voor extra behandelin­gen. Met zo iemand die altijd voor je klaarstaat, ontstaat er uiteraard een vriendscha­p. Davide is een Italiaan, maar toen ik eens in Madrid was spraken ze Engels en Spaans onder elkaar.”

De aanwezighe­id van de fysiothera­peut is niet alleen goed voor Courtois, ook andere Duivels kunnen meeprofite­ren. Vooral Eden Hazard kan er nog baat bij hebben. Toen de spelverdel­er vorige zomer terugkeerd­e naar Real stond Violati ook voor hem klaar. Violati hielp hem met zijn individuel­e work-outs en maakte Hazard weer scherp. In Madrid leverde dat nog niet veel speelgeleg­enheid op, maar wie weet rendeert het wel bij de Duivels in Qatar.

 ?? FOTO RR ?? Violati en Courtois poseren met de Europese supercup.
FOTO RR Violati en Courtois poseren met de Europese supercup.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium