Het Belang van Limburg

Peter van KDB’s tweede zoontje

-

Voor het WK 2014 in Brazilië zei Kevin De Bruyne al: “In Brazilië zal ik mijn vrienden elke dag horen. Ik heb dat nodig om mijn gedachten te verzetten.” Eén van die maten was toen al Kenneth Staelens, jeugd- en boezemvrie­nd van De Bruyne.

In Qatar zal KDB zijn smartphone niet moeten nemen om Kenneth te bellen. De Limburger stapte mee het vliegtuig op met de Rode Duivels. Staelens werkt voor Sporthouse Group, het bedrijf dat de sociale media beheert van topsporter­s als De Bruyne, Mertens, Trossard, De Ketelaere, Verstappen en ook voor de Belgische voetbalbon­d werkt. Staelens levert als content creator sinds 2018 orginele filmpjes en posts aan voor de KBVB. Nu beleeft hij voor het eerst een groot toernooi vanop de eerste rij. Bij de bond benadrukke­n ze dat Staelens niet meegaat op voorspraak van De Bruyne, maar omdat hij een vakman is. Toch zal KDB zijn aanwezighe­id leuk vinden. De twee kennen elkaar al zestien jaar. Ze voetbalden samen bij de jeugd van KRC Genk vlak nadat De Bruyne als 14-jarig fenomeen van AA Gent was overgekome­n. De huidige ster van Man City had het niet altijd makkelijk om zich te integreren, maar Staelens hield altijd een goed contact met hem. Hun echte vriendscha­p ontstond toen ze een voorlopig rijbewijs en een profcontra­ct hadden en Staelens bij Roda JC zat. Op vrije middagen spraken de tieners toen altijd af in Limburg.

Song over De Bruyne

Sindsdien gaan ze jaarlijks op vakantie met nog vijf andere vrienden - bijgenaamd The Crew -, Meestal naar de VS. Staelens is ook de peter van De Bruynes tweede zoontje Rome, zijn vrouw Zoë is meter. Hij volgt veel wedstrijde­n van KDB en was in Porto, toen De Bruyne in de Champions League-finale zijn neus en oogkas brak. Een dag later bezocht Staelens hem al door met een step naar het Man City-hotel te rijden. Nog een leuke anekdote? Staelens was enkele jaren geleden bezig met (hiphop)muziek. Een beetje als grap schreef hij onder de artiestenn­aam Kenny G, een song genaamd KDB. Met de geweldige tekst: “Nothing but respect because the boy stays the same. Never influenced by money or fame.” Ondertusse­n nam hij wat afstand van dat liedje. Zijn posts op sociale media zijn een pak beter.

 ?? FOTO RR ?? Staelens en De Bruyne kennen mekaar van bij de Genkse jeugd.
FOTO RR Staelens en De Bruyne kennen mekaar van bij de Genkse jeugd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium