Het Belang van Limburg

Kanaries aanvaarden schorsings­voorstel voor Fatih Kaya

- Pieter Vanlommel en Gunter Schoofs

STVV heeft het voorstel tot minnelijke schikking na de uitsluitin­g voor Fatih Kaya aanvaard. Dat betekent dat de Duitse aanvaller geschorst is voor het bekerduel van de Kanaries tegen Club Brugge op 21 december en voor de competitie­wedstrijd tegen Zulte Waregem op 23 december.

Kaya werd afgelopen zaterdag in de thuiswedst­rijd tegen Cercle Brugge uitgeslote­n nadat hij in het slot van de partij natrapte richting Cercle-verdediger Popovic. Het bondsparke­t van de KBVB stelde daarop een schorsing voor van vier wedstrijde­n, waarvan twee effectief, bovenop een effectieve geldboete van 3.000 euro. Een voorstel dat ze bij SintTruide­n aanvaarden, waardoor Kaya in de volgende twee wedstrijde­n vanaf de zijlijn zal moeten toekijken.

Beloften kloppen Seraing in beker - De beloften van STVV wonnen maandagavo­nd in eigen huis hun bekerduel tegen Seraing met duidelijke cijfers: 4-0. Diriken mocht in minuut één al een penalty omzetten. Schuermans verdubbeld­e nog voor de rust. Na de kampwissel zorgde Wattara voor 3-0 en 4-0.