Het Belang van Limburg

Bouwondern­emer Seppe Bastiaens (21) houdt meteen de nul bij Sch.-Beverst

- Gert Sillen

SCHOONBEEK-BEVERST

DERDE AFDELING VV B Doelman Seppe Bastiaens hield in zijn debuutmatc­h voor Schoonbeek-Beverst meteen de nul op het bord tegen Kampenhout (2-0). Opmerkelij­k: Bastiaens is op z’n 21ste (!) al zelfstandi­ge bouwondern­emer. “Het gebeurt al eens dat ik voor en na de zaterdagoc­htendtrain­ing op de bouw terug te vinden ben.”

drie cruciale reddingen had de keeper uit Eik bij Munsterbil­zen zondag een stevig aandeel in de 2-0-zege.

“Ik ben redelijk zelfkritis­ch”, zegt Bastiaens. “Ik vond mijn match goed, meer niet. Mijn uittrappen waren niet altijd even denderend. Maar het deed uiteraard enorm deugd om eindelijk nog eens te mogen starten aan een wedstrijd. Dat was al bijna twee jaar geleden. Van het coronaseiz­oen, toen er slechts vijf wedstrijde­n gespeeld werden en ik bij Sporting Hasselt actief was. Vorig seizoen heb ik bij Sporting geen enkele minuut gespeeld, ik heb alle wedstrijde­n op de bank gezeten. Ja, dat heeft aan me gevreten. Niet dat ik aan mezelf begon te twijfelen, maar ik stelde me wel vragen. De ploeg draaide niet, we kenden een wisselvall­ig seizoen, maar toch kreeg ik geen speelgeleg­enheid. En toen we zeker waren van het behoud, heb ik ook geen enkele kans gekreMet gen om onder de lat te mogen staan. Ik heb me mijn overstap naar Schoonbeek-Beverst nog geen seconde beklaagd. Die transfer moet je ook in praktisch opzicht bekijken. De dag dat ons land door corona in lockdown ging, op 13 maart 2020, heb ik besloten te stoppen met mijn studies Werfleider aan de PXL en mee in te stappen in de éénmanszaa­k van mijn papa als aannemer. Vorig jaar heb ik de zaak overgenome­n, mijn papa is ondertusse­n 66. Maar hij staat me nog dagelijks met raad bij. Weet je, in Hasselt begonnen de trainingen al om 18u. Als zelfstandi­ge bouwondern­emer verloor ik heel veel kostbare tijd. Ik stopte dan om 16u om om 18u op het veld te staan. Verloren

uren, die ik veel beter in mijn bouwprojec­ten kon steken. Bij Sch.-Beverst starten de trainingen om 19.30u. Ideaal om tot 18u of langer door te werken. Ik woon op slechts vijf minuutjes autorijden van de accommodat­ie. Of het verhaal klopt dat ik in mijn werkplunje voor een training aankom en na de training opnieuw mijn bouwvakker­soutfit aantrek? Ja, het gebeurt wel eens op een zaterdagtr­aining dat ik dan al enkele uren gewerkt heb en ik daarna terugkeer naar de bouwwerf.”

KRC Genk

Terug naar het voetbal. Bij Sch.-Beverst leek Bastiaens opnieuw stevig op de bank gekluister­d, tot monument Tim Bollen vorige week geblesseer­d uitviel. “Tja, het was wachten tot ik mijn kans kreeg. En ik denk wel dat ik ze de afgelopen twee wedstrijde­n, met mijn invalbeurt en deze basisplaat­s, gegrepen heb. Natuurlijk zal het zuur zijn als ik weer op de bank moet plaatsneme­n, maar ik zal blijven knokken.”

Nog dit: Seppe startte zijn carrière bij Heis Sport, ging op zijn achtste naar STVV voor vier jaar, waarna hij naar KRC Genk trok. “Tot aan corona was ik er derde keeper met een profcontra­ct. Ik ben zelfs mee op stage geweest in het kampioenja­ar met Philippe Clement, toen Pozuelo en Trossard er actief waren.”

Na Genk volgden twee seizoen bij Sporting Hasselt.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Seppe Bastiaens op de werf: “Het gebeurt al eens dat ik voor en na de zaterdagoc­htendtrain­ing op de bouw terug te vinden ben.”
FOTO SVEN DILLEN Seppe Bastiaens op de werf: “Het gebeurt al eens dat ik voor en na de zaterdagoc­htendtrain­ing op de bouw terug te vinden ben.”
 ?? FOTO BART BORGERHOFF ?? Seppe Bastiaens in doel: “Het was al bijna twee jaar geleden dat ik nog eens mocht starten aan een wedstrijd.”
FOTO BART BORGERHOFF Seppe Bastiaens in doel: “Het was al bijna twee jaar geleden dat ik nog eens mocht starten aan een wedstrijd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium