Het Belang van Limburg

Ondanks crisis opent jonge Kampse vierde kinderwink­el: “Ik blijf volhouden”

- Zahra Boufker

JULLELIEKE

HAM/DIEST/MOL/ LEOPOLDSBU­RG

Op haar 21ste opende de jonge onderneems­ter Patricia Van Dongen uit Leopoldsbu­rg haar eerste winkel, een dierenwink­el in Beverlo die ze daarna overgaf aan haar broer. Begin 2014 startte ze Jullelieke op in Ham, een winkel in kinderkled­ing, gadgets en speelgoed met meer dan 10.000 artikelen. Daarna volgden vestiginge­n in Leopoldsbu­rg en in Mol. Nu, bijna tien jaar later, opent ze haar vierde winkel op de

Botermarkt in Diest. Het ondernemen heeft ze van haar mama geerfd. Ze doet haar verhaal omdat ze kinderwink­els in een positief daglicht wil zetten: “Want je zou schrik krijgen om nog iets te openen.”

De jongste jaren sloten dan ook tal van kinderwink­els de deuren. Eerst door corona, nu door de energiecri­sis. Maar Patricia wil dat de sector weer de kracht vindt om door te gaan. “Wat de toekomst zal brengen, kunnen we niet voorspelle­n, maar ik blijf volhouden”, zegt ze vastberade­n.

Chatten

Eén ding is voor Patricia heel belangrijk: “Vriendelij­k omgaan met de klanten. Die zijn bij ons koning. We bieden kwaliteits­volle kinderkled­ing aan betaalbare prijzen. Bovendien investeren we telkens opnieuw in onze klanten. Onze voorkeur gaat naar persoonlij­ke contacten. Nochtans kunnen klanten bij ons ook via de webshop kopen, én via de chatfuncti­e van Facebook en Instagram. Op die manier is er toch ook dan altijd persoonlij­k contact.” Maar Patricia heeft ook minder goede momenten gekend. “Tijdens corona en nu met de energiecri­sis hebben we het allemaal moeilijk. Ik heb zelfs even gedacht dat het gedaan was met Jullelieke. Maar we bleven erin geloven en waren telkens op zoek naar dat tikkeltje meer voor onze klanten. Dit is dan ook een warme oproep aan alle collega’s om hun winkel weer te laten opbloeien.”

Fotoshoot

In tijden van crisis wordt een mens creatiever. “Mensen houden van unieke belevingen. Zo hebben we de kerstshoot­ing ingevoerd. Klanten kiezen dan een setje kleding, zonder aankoopver­plichting, en krijgen in de winkel een fotoshoot door een profession­ele fotograaf. Die foto’s gebruiken ze dan als kerstkaart­jes voor de feestdagen. Onze klanten zijn hier dol op, we krijgen nu al telefoons voor inschrijvi­ngen. Zo creëren we een positieve sfeer rond onze zaak.” “Omdat ik mijn stock rechtstree­ks aankoop bij de importeurs, kan ik mijn artikelen betaalbaar houden. We merken helaas dat de jongste tijd veel mensen het moeilijker hebben. Maar ook die kunnen bij ons terecht. Zo hebben we klanten die kleren of speelgoed komen uitzoeken en die dat op afbetaling kopen. Ieder kind heeft recht op mooie kleren.” Patricia heeft intussen een team van twaalf medewerker­s. “Achter een succesvol bedrijf staat een sterk team. Zonder hen had ik dit niet kunnen verwezenli­jken.” Een van de medewerker­s is Melissa Mallants, de rechterhan­d van Patricia. “We brengen met Jullelieke een positief verhaal en daar mogen we terecht fier op zijn.”

 ?? ??
 ?? FOTO ZAHRA BOUFKER ?? genares Patricia Van Dongen (rechts), met haar rechterhan­d Melissa. “Ik heb ook even gedacht dat het gedaan was met Jullelieke.”
FOTO ZAHRA BOUFKER genares Patricia Van Dongen (rechts), met haar rechterhan­d Melissa. “Ik heb ook even gedacht dat het gedaan was met Jullelieke.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium