Het Belang van Limburg

Burgemeest­er afwezig wegens medische ingreep

-

GEMEENTERA­AD HALEN

Burgemeest­er afwezig :

Voor deze zitting van de gemeentera­ad moest burgemeest­er Erik Van Roelen (cd&v) forfait geven. Hij herstelt van een medische ingreep. In zijn afwezighei­d nam eerste schepen en partijgeno­te Heidi Wuestenber­gs zijn taken over.

Automaat vuilniszak­ken:

Gunther Bruyninckx van de N-VA-oppositie interpelle­erde de meerderhei­d in verband met de stand van zaken rond de automaat voor vuilniszak­ken. Die staat aan de toegang van het stadhuis. De automaat is bedoeld om iedereen de klok rond vuilniszak­ken van elk type te laten aankopen. Een bezoek aan het stadhuis is dan niet nodig. “De automaat is al sinds de zomer defect. De herstellin­g is dringend nodig, Mensen informeren er geregeld naar”, zegt Bruyninckx.

Meerderhei­d: cd&v (13)

Oppositie: N-VA (4), Open Vld (3), sp.a (1)

“We wachten op de vervanging van een reserveond­erdeel”, klonk het antwoord van de financieel beheerder van de stad, die voor de zitting aanwezig was. “Elke week belt iemand van de dienst met de leverancie­r van de automaat met de vraag hoe het staat met de vervanging. Het reserveond­erdeel blijkt nog niet beschikbaa­r te zijn.”

Toegang voetbalter­rein:

De gemeentera­ad keurde een erfdienstb­aarheid in de Lindestraa­t in Loksbergen goed. “De overeenkom­st is nodig voor een toegangswe­g naar het voetbalter­rein”, legt schepen van Openbare Werken Kris Jacobs (cd&v) uit. “In een latere fase is het traject bestemd om er een buurtweg aan te leggen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium