Het Belang van Limburg

Limburger wint samen met Nederlande­r publiekspr­ijs National Geographic

- Dirk Jacobs

DIEPENBEEK/GENK

De Limburgse natuurfoto­graaf Niki Colemont, recent van Diepenbeek naar Genk verhuisd, heeft maandag de publiekspr­ijs in de categorie ‘Dier’ van National Geographic gewonnen.

“Ik heb al eerder meegedonge­n naar de prijs, maar nu is het gelukt”, glundert Niki. “Meestal maak ik de opnames in de buurt, maar deze foto heb ik in het Nederlands­e Drunen in Noord-Brabant gemaakt. Daar was op een privéterre­in een drinkplas waar eekhoorns komen drinken. Ik had er een pluk mos met een noot gelegd, die een eekhoorn kwam wegplukken. Met de reflectie van het water kreeg je een heel speciaal beeld, dat het dus gehaald heeft. Daar ben ik bijzonder blij mee.”

“Na 6 jaar foto’s van eekhoorns schieten, doet dit echt enorm veel plezier. Ik krijg een glazen trofee van National Geographic die ik echt ga koesteren. Daarbij win ik nog een bon waarmee ik fotomateri­aal kan kopen. Geweldig allemaal”, aldus de Limburgse fotograaf.

Een paar uur nadat Niki werd uitgeroepe­n tot laureaat van de fotowedstr­ijd, kreeg hij bericht dat National Geographic een fout had gemaakt en dat een Nederlands­e foto had gewonnen. Na de foute communicat­ie besloot de organisati­e dan maar om uitzonderl­ijk de twee samen tot winnaar uit te roepen. Zowel Karsten Russ, die een meeuw fotografee­rde, als Niki Colemont winnen de prijs omdat het verschil tussen hen erg miniem bleek.

FOTOGRAFIE

 ?? FOTO NIKI COLEMONT ??
FOTO NIKI COLEMONT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium