Het Belang van Limburg

‘High Voltage’ in Hasselt met Stijn Meuris, Annelies Orye, Marcel Vanthilt en Eppo Janssen

- Jo Smeets

HASSELT

Aanstaande vrijdag komt radiozende­r Willy langs in de Hasseltse Muziekodro­om voor de tweede ‘High Voltage’-fuif. De affiche kleurt overwegend bronsgroen. “Omdat onze Limburgse dj’s weten hoe ze een feestje moeten bouwen op de dansvloer”, zegt opper-Willy Annelies Orye (36).

Decibels, gescheurde broeken, lederen jekkers en vers getapte pintjes. High Voltage is niet alleen een langspeler van de Australiër­s van AC/DC, maar nu ook een huismerk van radiozende­r Willy. “Vorig jaar hebben we onze eerste High Voltage-fuif georganise­erd in Het Depot in Leuven”, vertelt de Stevoortse dj en channel manager Annelies Orye. “Met de slagzin ‘For those about to rock, Willy salutes you in Hasselt’ trekken we aanstaande vrijdag naar de Muziekodro­om. “Een geschikte locatie vinden, was niet moeilijk want ik heb echt iets met die zaal. Ik ben er altijd

kind aan huis geweest.”

MUZIEK

In de line-up van de dj’s is het hard zoeken naar een niet-Limburger.

“Sofie Engelen, die uit Antwerpen komt, staat daar inderdaad nogal eenzaam te wezen. (lacht) Dat is deels toevallig, maar deels ook niet want Marcel Vanthilt, Stijn Meuris en Eppo Janssen weten hoe ze een feestje moeten bouwen op de dansvloer. Marcel zal wellicht wat edgy punk in zijn set smokkelen, Sofie en ik gaan voor de hits, Eppo Janssen speelt feilloos in op wat de dansvloer nodig heeft en Stijn Meuris geeft een voorsmaakj­e van de New Wave 100, die volgende week vrijdag wordt uitgezonde­n op Willy. Heel benieuwd hoe het brede Willy-publiek daarop zal reageren.”

Stijn komt toch in ‘t zwart dan?

“Stijn gaat zelfs in een hawaïhemd naar een new wave-festival, dus ik garandeer niks.” (lacht)

 ?? FOTO DPG ?? ‘High Voltage’, Muziekodro­om, 18/11, 20.00 uur
‘New Wave 100’ met Annelies Orye en Stijn Meuris, 25/11 op Willy
Annelies Orye en Stijn Meuris draaien op ‘High Voltage’ in Hasselt en presentere­n samen de ‘New Wave 100’ op Willy.
FOTO DPG ‘High Voltage’, Muziekodro­om, 18/11, 20.00 uur ‘New Wave 100’ met Annelies Orye en Stijn Meuris, 25/11 op Willy Annelies Orye en Stijn Meuris draaien op ‘High Voltage’ in Hasselt en presentere­n samen de ‘New Wave 100’ op Willy.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium