Het Belang van Limburg

“Een half jaar strijden om alles te regelen”

-

Peltenaar Michael Vanderstee­n vertrekt zondag met supporters­club De Bemvoort en 68 WK-gangers, onder wie een 20-tal Limburgers, naar Dubai. “Op communicat­ievlak was alles verschrikk­elijk moeilijk te regelen. Het was een half jaar strijden om alles vast te leggen.”

Terwijl u dit leest, zit Michael in Koeweit met 13 andere Duivelse supporters. “Zaterdag vliegen we terug naar België. Zondag gaat het dan richting Dubai. Het was niet mogelijk om rechtstree­ks door te vliegen. Als je de heenvlucht boekt, willen veel maatschapp­ijen dat je bij hen ook de terugvluch­t neemt”, zegt Michael. Dubai dus. Niet Doha of elders in Qatar. “Dubai is sowieso een fijne stad. Elke dag valt daar wel iets te beleven. We hebben al trips ingelegd naar Oman, Abu Dhabi, de Burj Khalifa… Dat gaat leuker zijn qua beleving. In Qatar gaat het enkel maar voetbal zijn.”

Visum voor 24 uur

Toch lijkt het dat De Bemvoort het zich niet gemakkelij­k heeft gemaakt met een verblijf in Dubai. Op wedstrijdd­agen vliegt de club naar Qatar. “We hebben elke keer een visum voor 24 uur. Na de wedstrijd keren we terug. Mogelijk pik ik Duitsland-Spanje nog mee, dat op dezelfde speeldag als BelgiëMaro­kko gepland is. Gelukkig hoeven we geen PCR-test meer af te leggen voor we Qatar binnen reizen.”

Voor de pakketreis of de volledige poulefase, goed voor 13 overnachti­ngen, betalen deelnemers 3.000 euro. “Het is een half jaar strijden geweest om alles vast te leggen. Wat de grootste moeilijkhe­id was? Zowat alles. Dan was er een wijziging in de hotels, vervolgens bleken de vluchtgege­vens niet te kloppen of gingen de prijzen omhoog. Het programma is meerdere keren door elkaar gegooid. Spijtig genoeg liggen we niet met de hele groep in hetzelfde hotel. Gelukkig hebben we alles kunnen oplossen en zijn we klaar voor het WK.”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium