Het Belang van Limburg

Politie betrapt weer vijf gsm’ende bestuurder­s

-

De politie Tongeren-Herstappe heeft gisteren vijf chauffeurs betrapt die hun gsm gebruikten achter het stuur. Vier van hen moesten hun rijbewijs afgeven, de vijfde bleek geen rijbewijs te hebben. Zijn voertuig werd getakeld.

Deze week pakt het parket van Limburg het gsm-gebruik achter het stuur weer strenger aan. De politie controleer­t extra en overtreder­s verliezen ook hun rijbewijs voor acht dagen, naast de gebruikeli­jke boete van 174 euro. Gisteren hield de politie Tongeren-Herstappe opnieuw een verkeersac­tie. Daarbij werden vijf bestuurder­s betrapt op hun gsm. Drie van hen moesten hun rijbewijs meteen afgeven voor acht dagen. Een andere chauffeur bleek onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd ingetrokke­n voor 15 dagen. De laatste bestuurder bleek zelfs geen rijbewijs te hebben, waarop de politie zijn voertuig inhield en liet takelen. In de eerste drie dagen van de prikactie trok de politie Tongeren-Herstappe al 28 rijbewijze­n in voor acht dagen wegens gsm-gebruik.

De dieven stalen werktuigen.

RIEMST

In Membruggen in de Dorpsstraa­t is dinsdagavo­nd een inbraak vastgestel­d. De daders haalden alles overhoop. De buit is niet bekend.

ZONHOVEN

Dieven hebben het raam van een appartemen­t opengebrok­en op de Beringerst­eenweg. Ze namen onder meer een tv mee. De inbraak is dinsdag rond 17 uur vastgestel­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium