Het Belang van Limburg

Na El Khannouss ‘verliest’ België ook Zaroury aan Marokko

-

Na KRC Genk-speler Bilal El Khannouss (18) verliest België een tweede jong talent aan Marokko. Belofte-internatio­nal Anass Zaroury (22) gaat op de valreep mee naar het WK in Qatar.

Zaroury leerde als tiener voetballen in de school van JeanMarc Guillou bij Lierse en later in de voetbalsch­ool van Zulte Waregem. Tussen zijn elfde en zijn zestiende trainde hij meerdere keren per dag, vaak op blote voeten. De geboren Mechelaar zette zijn eerste stappen in het profvoetba­l bij Lommel SK, dat hem in 2019 gratis overnam van Zulte

Waregem. Anderhalf jaar geleden verkocht groen-wit hem voor 150.000 euro aan Charleroi. Aan het einde van de zomer plukte het Burnley van Vincent Kompany hem daar weg. In een mum van tijd is Zaroury in Engeland uitgegroei­d tot een van de sterkhoude­rs. Na veertien wedstrijde­n zit de vleugelaan­valler aan zes goals en twee assists. Vooral de laatste weken maakt hij indruk bij de leider in The Championsh­ip, met vorig weekend nog een goal en een assist in de topper tegen Blackburn Rovers.

Die knappe prestaties zijn niet onopgemerk­t gebleven. De Marokkaans­e bondscoach voegt Zaroury toe aan zijn selectie in de plaats van Amine Harit, de aanvallend­e middenveld­er van Marseille die afgelopen weekend geblesseer­d uitviel. En dus gaat Zaroury volgend jaar niet naar het EK met de Belgische U21 van Jacky Mathijssen. “Het is vooral fantastisc­h voor die jongen”, aldus de beloftecoa­ch, die zijn speler niet op andere gedachten probeerde te brengen. “Ik heb hem niet meer gesproken, dat heeft geen zin.”

Zeven keer bij beloften

Zat Zaroury in de ruime voorselect­ie van de Rode Duivels voor het WK? Allicht niet. Toen we Vincent Kompany daar twee weken geleden over aanspraken, viel hij uit de lucht. Ook Mathijssen was niet op de hoogte. “Ik ken die lijst niet”, zegt de coach van de U21.

Zaroury speelde het voorbije jaar zeven keer voor de Belgische beloften. Eind september gaf hij nog een assist tijdens de oefeninter­land tegen Frankrijk. Hij kwam eerder ook al uit voor de Belgische U17 en de Belgische U18.

 ?? FOTO PA ?? Zaroury is een van de smaakmaker­s bij Burnley.
FOTO PA Zaroury is een van de smaakmaker­s bij Burnley.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium