Het Belang van Limburg

Julie Bijnens treedt in voetsporen van familie

- Guy Volders

BASKETBAL De 16-jarige Julie Bijnens zet dit seizoen rasse schreden vooruit bij zowel de dames van Hasselt A als Hasselt B. Daarnaast is ze ook nog actief bij de U19 Lizards. Door de familienaa­m ‘Bijnens’ zal het weinigen verbazen dat ze hoe langer hoe meer haar weg vindt binnen het basketwere­ldje.

Je familienaa­m zal bij menig basketlief­hebber een belletje

doen rinkelen…

“Inderdaad, zowat iedereen in mijn familie heeft een link met het basketbal. Niet alleen mijn papa (Tim, o.a. ex-Black Sheep) en mijn broer Brent (Zolder), maar ook mijn nonkels Ben en Peter (Pipeleers, nvdr.) speelden in het verleden basketbal op behoorlijk hoog niveau (bij Tongeren, nvdr.). Mijn neef Daan speelt bij Limburg United B en C, maar is momenteel geblesseer­d. Zelfs mijn grootouder­s waren in het verleden actief in het basketbal.”

Waar en wanneer is het voor jou allemaal begonnen?

“Lang geleden in de ‘balspeeltu­in’ bij Stevoort. Papa was daar toen jeugdcoach van mijn broer Brent en mijn neefjes Daan en Wout.

Daarna heb ik bij de jeugd van Gems Diepenbeek gespeeld. Ik stak er heel wat op van Samer (Assecour, nvdr.). Op een zeker ogenblik zag ik het bij Gems niet meer zo zitten en maakte ik de overstap naar Hasselt. Dankzij trainer Martijn Broeckx kreeg ik de smaak weer helemaal te pakken. Toen de Lizards werden opgericht, stapte ik mee in dat project. Tot de dag van vandaag maak ik daar deel van uit, al ligt mijn prioriteit wel bij de A-ploeg van Hasselt.”

Hoe krijg je dat allemaal gecombinee­rd met je school?

“Op dinsdag en vrijdag train ik met de A-ploeg en op maandag met de U19 in Lummen. Het is best hard werken om alles gedaan te krijgen, maar het lukt wel. Wat de wedstrijde­n betreft, is het soms wel wat puzzelen.”

Wat zijn je eerste ervaringen bij de seniors? Zondag wacht de derby tegen Houthalen…

“Heel positief. Ik krijg steeds meer speelminut­en van de coach. Tegen Brugge mocht ik al in het tweede kwart invallen. Zowel van de coach als van mijn ploegmaats krijg ik heel veel steun, dat zal nodig zijn voor de derby. Want die verlopen altijd op het scherpst van de snee. Het leeft echt wel binnen de ploeg, want het is de enige derby in onze reeks.”

→ Hasselt BT - Houthalen (zondag om 16.00

uur)

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Julie Bijnens.
FOTO SERGE MINTEN Julie Bijnens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium