Het Belang van Limburg

Romero Regales (36) in top drie van oudste spelers in 2B: ‘Ik ken mijn lichaam nu beter”

- Eddy Stienissen

VOETBAL BOCHOLT VV Zesenderti­g is ie intussen en daarmee behoort Romero Regales tot de top drie van oudste spelers in tweede afdeling VV B. “Voetballen heeft niets met leeftijd te maken. Sterker nog, ik heb nu het voordeel dat ik mijn lichaam nog veel beter ken”, zegt de Nederlands­e spits van Bocholt.

Doelman Dries Gijbels (Hades) en bankzitter Maico Gerritsen (met Lille zaterdagav­ond te gast in Bocholt) zijn nog enkele maanden ouder dan Regales, maar de Sittardena­ar is dus wel de oudste spits in 2B.

Met zijn 1m90 en 98 kilo is de 36jarige spits sowieso een imposante verschijni­ng.

“Ik ben altijd wel een robuuste speler geweest”, zegt Regales daarover. “En dat heeft ook tot heel wat vooroordel­en geleid. Zo werd ik vaak geassociee­rd met een luie speler, die zich niet verzorgde en nauwelijks trainde. Die indrukken gingen vaak een eigen leven leiden en het was soms moeilijk om daar tegenop te boksen. Maar de mensen in de club wisten gelukkig beter. Al geef ik toe dat ik soms moeite gehad heb om mijn gewicht onder controle te houden, maar ik ben fier dat me dat altijd redelijk goed gelukt is. Zelfs in mijn periode bij Leuven en nadien ook tijdens mijn tweede verblijf in Lommel, waar ik door allerlei blessures nauwelijks aan voetballen toekwam, was mijn vetpercent­age 10/10,5. Goed dus en dat krijg je niet zomaar cadeau. Daar heb ik aan moeten werken.”

Is het naarmate je ouder werd ook moeilijker geworden?

Regales: “Het grote voordeel is dat ik mijn lichaam nu veel beter ken. Met behulp van een diëtist, sessies in de gymzaal en extra trainingen is het best te doen. Ik maak daar trouwens een erezaak van. Ik heb ermee leren omgaan en heb natuurlijk ook mijn eetpatroon aangepast. En ja, da’s soms best moeilijk. Zeker in de eindejaars­periode of in het tussenseiz­oen. Dan wil je je ook wel eens effe laten gaan, toch?”

Je zou haast denken dat Romero Regales is zoals wijn?

(Lachend) “Niet overdrijve­n, hé. De dag na een match is niet altijd feest, hoor. Je recupereer­t veel minder snel, maar met wat uitfietsen en gymoefenin­gen lukt dat wel. En het moet gezegd, de trainer houdt er soms ook wel rekening mee dat ik een dagje ouder ben en sinds een viertal maanden aan de slag ben als plaatser van zonnepanel­en. Ook dat kost energie. Maar ik ben niet de persoon om er de kantjes vanaf te lopen.”

Denk je soms al aan het einde van je loopbaan?

“Zolang ik met plezier naar de trainingen en matchen kom, denk ik niet aan afhaken. Er is hier bij Bocholt ook naast het veld nog een rol voor me weggelegd. Zeker nu het wat minder goed loopt, ben ik geregeld een aanspreekp­unt voor de talrijke jonge gasten in onze kern. Ik behoed hen voor overdreven optimisme, maar ook voor nodeloos negativism­e. Daarvoor ervaar ik veel waardering en dat geeft me dan weer de boost om mee de schouders onder dit project te zetten. Weet je, dat plezier in het spelletje doet alle kleine en minder kleine ongemakken snel vergeten.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Romero Regales: “Zolang ik met plezier naar de trainingen en matchen kom, denk ik niet aan afhaken.”
FOTO DICK DEMEY Romero Regales: “Zolang ik met plezier naar de trainingen en matchen kom, denk ik niet aan afhaken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium