Het Belang van Limburg

Zjef Ceunen mikt op goed resultaat in thuiswedst­rijd

- Gert Sillen

ATLETIEK LIMBURGS CROSS CRITERIUM Het Dommelhof en zijn omringende bossen in Pelt vormen het schilderac­htige decor voor de tweede manche van het Limburgs Cross Criterium. Een belangrijk­e test voor Zjef Ceunen die vol voor een podiumplek gaat.

Voor schilderac­htige feeërieke plaatjes zullen de atleten geen tijd hebben op het licht hellende en tegelijk uitputtend­e parcours in Noord-Limburg. Maar voor lokaal atleet Zjef Ceunen wordt het zondag misschien ‘a walk in the park’, want het lid van de organisere­nde club SACN is hoogstwaar­schijnlijk topfavorie­t bij de juniores en ziet deze cross als een opstapje naar een scherpere vorm voor de CrossCup in Roeselare en wie weet het Europees kampioensc­hap in Turijn. “Eerst zien welke concurrent­en er zondag zullen opdagen, maar dat ik voor de winst en/of de ereplaatse­n zal strijden, moet binnen mijn mogelijkhe­den liggen.”

Vierde

De tweedejaar­sjunior heeft iets met de vierde plek. Zowel vorig seizoen op de slotmanche van de CrossCup, op het BK in Brussel, als de openingswe­dstrijd van het huidige seizoen in Mol viel hij net naast het podium. Telkens met een apart verhaal. “Op het BK heb ik gegokt en verloren. Ik ben er als een speer vandoor gegaan om topfavorie­t Noah Konté zenuwachti­g te maken. Het lukte niet, want hij trapte niet in mijn val. Tegelijk had ik gehoopt een tijdje met hem mee te gaan voor een eventuele ereplaats, maar ik had te zeer op mijn adem getrapt. In Mol liep ik als tweede, totdat ik pardoes viel in een lichte afdaling. Ik denk dat ik me letterlijk voorbij aan het lopen was. Het ging toen wel heel snel.”

Pelt betekent zondag de laatste test voor de CrossCup in Roeselare van één week later. “De winnaar mag naar het Europees kampioensc­hap veldlopen in Turijn gaan. Misschien worden ook de nummers twee, drie en vier geselectee­rd. Ik mik op één van die plaatsjes.”

 ?? ??
 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Zjef Ceunen mikt op een podiumplek.
FOTO RAYMOND LEMMENS Zjef Ceunen mikt op een podiumplek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium