Het Belang van Limburg

Avondattra­ctie Bilzen Mysteries houdt er na zes jaar mee op

-

HET VERHAAL Jarenlang was ‘Het Verhaal’, een onderdeel van Bilzen Mysteries, een succesvoll­e nachtelijk­e beleving op het domein van Alden Biesen. Maar op 8 januari gaat de stekker eruit. “We stoppen op een hoogtepunt.”

Honderddui­zenden bezoekers hebben de afgelopen zes jaar met de tablet in de hand tijdens de avonduren zich laten onderdompe­len in Het Verhaal, een attractie in de sfeer van 800 jaar Alden Biesen. “Een prachtig project, waar zovele bezoekers ook van ver buiten onze regio zijn van komen genieten”, zegt schepen van Toerisme Veronique Jans (Beter Bilzen). “Tijdens de coronacris­is kenden we echte pieken, want het was uigewoon teraard een veilige buitenacti­viteit. Vorig jaar werden er nog bijna 20.000 bezoekers geteld. Maar op een gegeven moment raakt het vet van de soep. Daar kwam bij dat de overeenkom­st tussen de stad Bilzen en de Vlaamse Gemeenscha­p ten einde liep. En we zaten met steeds meer onderhouds­kosten aan de installati­es. We hebben als stadsbestu­ur dan beslist om Het Verhaal te stoppen op zijn hoogtepunt. Nog tot 8 januari 2023 blijft de attractie open. Bilzenaren geven we zelfs de kans om nu aan 10 euro per bezoeker zich nog een laatste keer te laten onderdompe­len in het avondspekt­akel.”

Het Complot

Het stopzetten van Het Verhaal heeft geen gevolgen voor de dagattract­ie van Bilzen Mysteries. “Zeker niet. Het multimedia­le misdaadspe­l Het Complot is enorm succesvol. De raadsels en proeven die op het domein van Alden Biesen je pad kruisen, terwijl je met de tablet en hoofdtelef­oon als speurder op pad gaat, blijven doorgaan”, aldus Jans.

Of Bilzen nog broedt op een nieuw project? “We toetsen af wat we eventueel nog kunnen met de

schepen aanwezige licht- en geluidsins­tallaties. Er zijn enkele denkpistes. Uiteraard hebben we ook altijd nieuwe frisse ideeën in onze koker zitten, want Bilzen blijft verrassen”, lacht Jans. “Maar volgende maand is het eerst tijd voor de magie en kerstsfeer van Dickens in onze binnenstad. Zeker een aanrader.”

HASSELT

HOUTHALEN-HELCHTEREN

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? Nog tot 8 januari 2023 kun je de avondattra­ctie van Bilzen Mysteries beleven op Alden Biesen.
FOTO JOHNNY GEURTS Nog tot 8 januari 2023 kun je de avondattra­ctie van Bilzen Mysteries beleven op Alden Biesen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium