Het Belang van Limburg

Vier gratis consumptie­s voor wie met tractor naar MacQueen komt

-

DANCING

Vroeger was het vooral een grapje. Er was wel eens een enkele gekke lokale boer, die in het weekend met zijn tractor naar de dancing reed. Dan stond hij daar tussen de getunede auto’s van de andere partygange­rs. Ook een landbouwer moet immers eens goed kunnen feesten op vrijdag of zaterdag. Dancing MacQueen heeft een reputatie in trek te zijn bij boeren. “En van die reputatie maken wij weer een erezaak”, zegt fuiforgani­sator Daan Billen trots. “Op vrijdag 16 december nodigen we alle boeren uit om massaal met de tractor te komen fuiven. Ze krijgen er van ons vier gratis consumptie­s bovenop.”

Negen jaar geleden werd het grapje al eens uitgehaald. “We vroegen ons toen af of er echt zoveel boeren zin hadden om hier te komen fuiven. Blijkbaar wel. Want in 2013 stonden hier ’s avonds plots 130 tractoren op de parking”, herinnert Daan zich nog heel goed. “Er was zelfs een Nederlands­e boer die een caravan achter zijn tractor gehangen had en hier bleef logeren op de parking.” Lokale zanger Luka La Menzo schreef voor de gelegenhei­d zijn hit Be den tracteur noa de MacQueen. “Vrijdag 16 december zal ik weer bij zijn”, lacht hij. “En uiteraard ga ik dan weer live mijn hit van toen brengen.”

Penspony

Of het niet gevaarlijk is als zoveel fuifbeeste­n met een tractor op stap gaan? “Voor alle duidelijkh­eid: iedereen moet zich natuurlijk aan de verkeersre­gels houden”, vindt organisato­r Daan. “Wie rijdt, is dus automatisc­h ook BOB. We hebben ook frisdrank aan de bar. Maar wie niet zelf rijdt, mag zich natuurlijk wel laten gaan. Er is overigens ook een parking voor gewone auto’s, voor wie geen tractor heeft maar toch mee wilt vieren.” Wie er ook bij zal zijn is lokale cultfiguur Benny Su de ‘penspony’, bekend van zijn YouTubefil­mpjes in het lokale dialect. “Het is op 16 december putje winter”, besluit Daan Billen. “Dan ligt het werk op het land stil. Boeren hebben dan tijd om even te ontspannen en zich uit te leven op de dansvloer. Het is hen van harte gegund. Wij zullen hen met open armen ontvangen.”

 ?? ??
 ?? FOTO TOON ROYACKERS ?? Uitkijken voor een tractorfil­e op vrijdag 16 december ter hoogte van Dancing MacQueen in Bommershov­en.
FOTO TOON ROYACKERS Uitkijken voor een tractorfil­e op vrijdag 16 december ter hoogte van Dancing MacQueen in Bommershov­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium