Het Belang van Limburg

Jumbo kan dan toch winkel in Lommel bouwen: “Maar onhaalbaar om dit jaar nog te openen”

- Geert Van Baelen

BEROEP LOMMEL Jumbo kan in Lommel een nieuwe winkel bouwen op de Cleblo-site. Carrefour Market Alma ging eerder in beroep tegen de bouwvergun­ning. “Maar de deputatie wees dit beroep af”, aldus de projectont­wikkelaar.

Supermarkt­keten Jumbo was al een hele tijd op zoek naar een geschikte vestigings­plaats in Lommel, en vond die uiteindeli­jk op de Cleblo-site aan de Koning Leopoldlaa­n. Het verouderde handelscom­plex, waarin ooit de bekende meubelwink­el was gehuisvest, zou worden afgebroken en plaats maken voor twee nieuwe handelsrui­mten. Het grootste deel van 2.500 m2 was gereservee­rd voor Jumbo.

De stad Lommel leverde begin dit jaar de vergunning­en af voor de sloop en nieuwbouw, maar een andere Lommelse supermarkt Carrefour Market Alma ging in beroep. “Dat beroep is nu integraal afgewezen door de deputatie en de eerder door de stad afgeleverd­e vergunning is dus bevestigd”, laat Bart Cresens van projectont­wikkelaar TS33 nu weten.

Het oorspronke­lijke plan om de Lommelse Jumbo rond het jaareinde te openen was ondertusse­n wel een onhaalbare kaart geworden. “De sloop van de Cleblo-gebouwen is al voor de komende weken gepland. De start van de bouwwerken is voor na de winter voorzien, zodat we Jumbo Lommel hopelijk kunnen openen in het derde kwartaal van volgend jaar.”

Naast de handelsrui­mten zal het complex ook elf appartemen­ten en een ondergrond­se parking bevatten. Kanttekeni­ng: er is nog altijd een beroepspro­cedure mogelijk bij de Raad voor Vergunning­sbetwistin­gen.

 ?? FOTO RR ?? De start van de bouwwerken is voor na de winter voorzien.
FOTO RR De start van de bouwwerken is voor na de winter voorzien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium