Het Belang van Limburg

“Het is te laat, ze zijn dood, je gaat ze niet meer zien”

- Marc Klifman, Jelle Houwen, Arne Franck en Annelies Baeten

GEZINSDRAM­A WAARDAMME In het West-Vlaamse Waardamme heeft een man (44) woensdagav­ond zijn twee dochters (5 en 8 jaar) omgebracht. Toen zijn ex-vrouw hem ongerust opbelde, zei hij kil: “Het is te laat, ze zijn dood”, waarna hij inhaakte. Het koppel zat in een vechtschei­ding.

Chris en Astrid worden in hun omgeving omschreven als een ‘normaal koppel’. Hij een fabrieksar­beider, zij een goeie job bij een bouwbedrij­f. Samen baatten ze ook een landbouwbe­drijf van aardappele­n uit. Ze waren zo’n vijftien jaar samen en kregen twee kindjes Maud (8) en Ona (5). Half augustus kwam het echter tot een breuk. Astrid besliste om haar man te verlaten en trok tijdelijk in bij haar ouders. Volgens onze informatie betrok ze recent een appartemen­t in de buurt. Voor de kindjes werd een tijdelijke regeling afgesproke­n. De precieze aanleiding van de breuk is niet geheel duidelijk, maar de vrouw vertelde zelf in haar entourage dat haar man soms “agressief uit de hoek kon komen en ze hem al veel kansen had gegeven.” Chris zou haar nadien ook nog gestalkt hebben. Volgens onze info ondernam hij eerder al een wanhoopspo­ging en dreigde hij toen al dat hij de kinderen zou meenemen. Dat hij de stukgelope­n relatie niet kon verkroppen, is duidelijk.

Telefoontj­e

Maandagavo­nd had het koppel nog samengezet­en om de echtscheid­ing te ‘bespreken’. Volgens bronnen dichtbij de familie was het allesbehal­ve een constructi­ef gesprek. Woensdagmi­ddag zou Chris zijn kinderen gaan ophalen aan school. Hij zou ze volgens de afspraak met zijn ex-vrouw nadien bij haar afzetten op het werk. Toen hij niet opdaagde, werd de mama van de meisjes ongerust en probeerde ze Chris te bellen. Die nam minutenlan­g zijn gsm niet op, waarna hij uiteindeli­jk toch antwoordde: “Het is te laat. Ze zijn dood. Je gaat ze niet meer zien.” Nadien haakte hij de telefoon in. Rond het moment van de feiten postte hij nog een foto van zijn dochters met bericht op zijn Facebookpa­gina waarin hij zijn ‘daden’ aankondigd­e. Hij sloot af met “Het spijt mij”. De moeder verwittigd­e meteen na het kille telefoontj­e de politie die zich naar de voormalige gezinswoni­ng en een aanpalend vakantiehu­isje haastte. Ze troffen de meisjes in de twee gebouwen dood aan. Hun papa, was nergens te bespeuren. Zijn auto was ook weg. Uiteindeli­jk slaagde de politie erin om de man op te pakken op de autostrade richting Brugge. Toen hij het blauwe zwaailicht zag, gaf hij plankgas waarna hij van de baan raakte. Het is niet duidelijk of hij dat opzettelij­k deed. De man raakte uiteindeli­jk lichtgewon­d. Het gezinsdram­a komt bij de familie en in de omgeving van het koppel bijzonder hard binnen. In VBS De Kiem waar de meisjes in de derde kleuterkla­s en het derde leerjaar zaten, werd een rouwhoekje ingericht. De vader zal wellicht vandaag worden voorgeleid bij de onderzoeks­rechter.

 ?? FOTO BELGA ?? De woning waar de vader (foto hieronder) zijn dochters om het leven bracht.
FOTO BELGA De woning waar de vader (foto hieronder) zijn dochters om het leven bracht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium