Het Belang van Limburg

Vragen bij veiligheid feesttent in Kessenich

-

WK VOETBAL In de Schoorstra­at in hartje Kessenich is een feesttent neergepoot voor de vieringen van carnaval afgelopen weekend en het WK voetbal dat eraan komt. Volgens buurtbewon­ers zorgt de tent echter voor erg onveilige situaties.

Vlak voor carnaval trokken enkele buurtbewon­ers al aan de alarmbel. “De feesttent langs café Bert’us neemt meer dan de helft van de openbare weg in beslag”, klinkt het. “Aan de andere kant stond tijdens het weekend een frietkot opgesteld. Zowel het gewone verkeer als vrachtverk­eer moet ook nu nog over de stoep passeren. Dit is een erg onveilige situatie: hier gaan vast en zeker ongevallen gebeuren. We hebben de politiek, de politie en de technische dienst hiervan op de hoogte gebracht, maar men zegt overal dat de situatie veilig is. We krijgen gewoonweg geen gehoor.”

Wereldkamp­ioenschap

Schepen van Vrijetijds­beleid en Technische Dienst Mark Hoedemaker­s (cd&v): “De opstelling in de Schoorstra­at is er gekomen in overleg met de politie. We hebben hier trouwens een tijdelijk politiereg­lement voor opgesteld en goedgekeur­d. De nodige signalisat­ie werd aangebrach­t. Bovendien gaat het om een rustige en landelijke buurt met zeer weinig vrachtverk­eer: de Schoorstra­at sluit aan op de Thornerweg. Tijdens het voorbije carnavalsw­eekend is alles overigens zonder problemen of overlast verlopen. De uitbater van het café heeft gevraagd om de tent te laten staan om in groep naar de wedstrijde­n van de Rode Duivels te kunnen kijken. Ook tijdens het vorige WK stond hier ongeveer dezelfde tent.”

Overleg

Toch heeft de gemeente wel oren naar de bezorgdhei­d. “We hebben deze zaak op het wekelijkse schepencol­lege besproken”, aldus Hoedemaker­s. “In de komende dagen gaat burgemeest­er Wim Rutten in gesprek met omwonenden die vragen hebben en met de uitbater van het café. Op die manier willen we een overleg tussen alle partijen tot stand brengen. We begrijpen ook dat een wereldkamp­ioenschap in de winter niet hetzelfde is als in volle zomer: het wordt bijvoorbee­ld vroeger donker en dat kan het onveilighe­idsgevoel aanwakkere­n. Maar mits wat omkaderend­e maatregele­n moet het toch mogelijk zijn om met z’n allen samen voetbal te kijken.”

DIEST/HASSELT/BERINGEN

 ?? FOTO PABR ?? De tent voor café Bert’us neemt de straat gedeelteli­jk in. “Onveilig”, klinkt het bij sommige buren.
FOTO PABR De tent voor café Bert’us neemt de straat gedeelteli­jk in. “Onveilig”, klinkt het bij sommige buren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium