Het Belang van Limburg

Familieled­en mogen één nacht bij Duivels slapen

-

re. Drie jaar geleden zou hij op 9 september 2019 bij de Belgische nationale ploeg debuteren in en tegen Schotland, maar toen gooide een liesblessu­re roet in het eten. De Maaslander zou zo pas een volledig jaar later zijn allereerst­e minuten krijgen in het shirt van de Rode Duivels. Een liesblessu­re hield Trossard ook eind 2020 drie interlands uit de Duivelse kern. Sindsdien was de Brighton-winger wel altijd van de partij.

Vijf goals, drie assists

Toch verzamelde de 27-jarige Limburger tot nu toe ‘maar’ 21 caps en 853 speelminut­en als Rode

Duivel. Bijna de helft daarvan in de jongste zeven interlands, toen hij telkens speeltijd kreeg. Acht keer stond hij aan de aftrap bij de Belgen, dertien keer viel hij in. Zijn debuut op een groot toernooi dateert van vorige zomer, toen Trossard op het EK tegen Finland mocht starten. Als wingback op de rechterkan­t nota bene. Trossard scoorde intussen vijf keer voor de nationale ploeg en leverde drie assists. Twee keer trof hij twee keer raak in één wedstrijd. Tegen Wit-Rusland vorig jaar en afgelopen juni tegen Polen. Op een EK of WK scoorde de Maaslander nog niet.

Michy en Openda

Martinez heeft naast Trossard nog meer zorgen in het aanvallend­e compartime­nt. Romelu Lukaku is eveneens geblesseer­d en zal er straks, zoals eerder gemeld, niet bijlopen. “De timing blijft dezelfde, Romelu zal de eerste groepsweds­trijd sowieso moeten missen, maar we merken vooruitgan­g”, aldus Martinez. Dus start Michy Batshuayi nog eens. “Loïs Openda zal ook invallen, dat kan ik al verklappen. We hebben drie diepe spitsen mee, ik wil Michy en Loïs dus aan het werk zien. Dit is het ideale moment daarvoor.”

Na de oefenwedst­rijd tegen Koeweit vliegen de Rode Duivels onmiddelli­jk door naar Qatar. Daar verblijven Kevin De Bruyne en co. minstens tot en met 2 december – en hopelijk nog wat langer – in het Hilton Salwa Beach Resort. Om de pijn na enkele weken van huis te verzachten, zijn straks ook de familieled­en van de Duivels welkom in Qatar.

De voetbalbon­d heeft beslist dat de ouders, partners en kinderen van de Rode Duivels in de nacht van 27 op 28 november in het spelershot­el mogen verblijven. Dat is na de tweede groepsweds­trijd tegen Marokko. Als alles goed gaat, kunnen de Rode Duivels dan al gekwalific­eerd zijn voor de 1/8ste finales.

Het is echter nog lang niet zeker dat de familieled­en van alle spelers op het voorstel ingaan. De dure vluchten en hotelprijz­en – voor één nacht naar Qatar vliegen, zou zonde zijn – zorgen voor twijfels. Wie wel al zeker een bezoekje mag verwachten, is Thibaut Courtois. Zijn ouders komen minstens voor de drie groepsweds­trijden naar Qatar.

Ook de partners van Dries Mertens, Hans Vanaken en Simon Mignolet zijn van plan om naar het Midden-Oosten af te reizen, net als de vader en broer van Jeremy Doku.

 ?? BELGA
FOTO ?? De blessure is een serieuze domper voor Trossard, die zo moet toekijken hoe Hazard en Mertens zich vandaag in de kijker kunnen spelen.
BELGA FOTO De blessure is een serieuze domper voor Trossard, die zo moet toekijken hoe Hazard en Mertens zich vandaag in de kijker kunnen spelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium