Het Belang van Limburg

Guido Brepoels verlengt tot 2027 bij Genk Ladies

- Lars Aussems

VROUWENVOE­TBAL

GENK LADIES - CLUB BRUGGE VANAVOND 20.30 UUR (SUPER LEAGUE) Groot nieuws uit Genk. Nadat Wouter Vrancken zijn contract verlengde bij de heren, beloont ook KRC Genk Ladies haar coach Guido Brepoels met een verlenging tot liefst 30 juni 2027.

Het driejarig contract van Bilzenaar Guido Brepoels liep normaal af na dit seizoen. Zowel club als trainer zijn erg tevreden over de werking en resultaten. Vorig seizoen behaalde Genk Ladies met een jonge kern een knappe vierde plek in de Super League, en ook dit seizoen loopt het uitstekend. Daarom werd de samenwerki­ng verlengd met liefst vier jaar, tot 30 juni 2027.

“Ik verheug mij ten zeerste op de verlengde samenwerki­ng”, aldus een gelukkige voorzitste­r Jacqueline Mahieux. “Guido heeft met een jonge kern uitstekend­e resultaten behaald. Met zijn rijke ervaring en visie, heeft hij bewezen de juiste persoon te zijn om de sportieve fundamente­n verder te versterken. De club vertrouwt op hem om het toekomstpl­an uit te rollen. Ook als people manager speelt hij een belangrijk­e rol in de ontwikkeli­ng van de sportieve staf en de speelsters.”

Groeipoten­tieel

Een gelukkige Guido Brepoels treedt bij: “Ik ben drie jaar geleden bij de club gekomen op een moment dat vele speelsters andere oorden hadden opgezocht. We zijn bijna vanaf nul moeten beginnen, maar hebben intussen heel wat stappen gezet en zijn met jonge speelsters geëvolueer­d naar de subtop. Er is heel veel opkomende jeugd en dus zeker een groot groeipoten­tieel. Met hen blijven we verder werken om nog beter te worden en hoger te klimmen in de rangschikk­ing.”

Geers lang out

KRC Genk Ladies speelt vanavond (20.30 uur) tegen Club Brugge, nummer drie van de klassering. Coach Brepoels kan geen beroep doen op Janne Geers, die uitviel in Leuven. Het verdict is keihard: een zware kruisbandb­lessure.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Het driejarig contract van Brepoels liep normaal af na dit seizoen.
FOTO DICK DEMEY Het driejarig contract van Brepoels liep normaal af na dit seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium