Het Belang van Limburg

Achel hoopt op kantelpunt, Maaseik kijkt uit naar rust

- Lars Aussems

VOLLEYBAL

ACHEL - AALST HAASRODE-LEUVEN - MAASEIK ZATERDAG 20.30 UUR Enkele dagen na het Europese succes staat Maaseik voor de altijd lastige trip naar subtopper Leuven. In de tweede tabelhelft krijgt rode lantaarn Achel bezoek van Aalst. “Het wordt tijd dat we iets rapen”, knikt aanvaller Michiel Fransen.

Competitie en beker opgeteld kreeg Achel vijfmaal een droge 3-0 rond de oren. “Nochtans trainen we goed, maar in de wedstrijde­n komt het er nog niet uit”, reageert Michiel Fransen (20). “Hoe dat komt? Die vraag stellen we onszelf ook. Deze ploeg heeft nog niet veel ervaring op het hoogste niveau. Allicht is dat een oorzaak.”

En dus wordt er ook meer dan ooit gekeken naar Fransen, die ondanks zijn jonge leeftijd potten zou moeten kunnen breken. “Ik voel me klaar om de ploeg mee op sleeptouw te nemen. Vorig seizoen was teleurstel­lend, vooral door blessures. Nu wil ik mezelf herlancere­n. Afgelopen zomer heb ik op een hoog niveau kunnen trainen en spelen met de Red Dragons. Ik ben topfit teruggekee­rd naar Achel. Een basisplek veroveren, is me nog niet gelukt, maar er komen nu kansen voor mij.”

Ommekeer

Fransen en co hopen op een snelle ommekeer. “Het wordt tijd dat we iets pakken”, knikt het talent uit Merksplas. “De sfeer in de groep is nog goed, maar het verlangen naar dat eerste puntje wordt wel steeds groter. Dat kan een kantelpunt betekenen.”

Met vier op twaalf kende Aalst, de tegenstand­er van zaterdag, eveneens een mindere start. De Ajuinen mikken immers op de top vier. “Ze hebben zich intussen herpakt, hoor”, aldus Fransen. “Europees gingen ze op een drafje naar de achtste finales van de Challenge Cup. Wij zijn zaterdag dus opnieuw underdog. Een sterke start wordt cruciaal voor onze flow. Zelfs een goede 2-3-nederlaag zou als een overwinnin­g aanvoelen.”

Maaseik voor tricky trip

Anders dan Achel verschijnt Greenyard Maaseik bijna overal als favoriet aan de start. Zo ook zaterdag bij Haasrode-Leuven, enkele dagen na de Europese kwalificat­ie tegen Zagreb. Al loert de vermoeidhe­id, door een overvol programma, om de hoek. Nog één keer knallen en dan heeft Maaseik even geen wedstrijd meer tot 30 november (CEV, bij Amriswil). Met Leuven treffen de Maaslander­s zaterdag in ieder geval een frisser team, dat stilaan op toerental komt. Doe daar nog de motivatie van ex-spelers Matthias Valkiers, Simon Peeters en Berre Peters bij en je krijgt een gevaarlijk­e combo. Ene Hendrik Tuerlinckx is bovendien altijd tuk op een onderonsje met Maaseik, waar het afwachten is of coach Fulvio Bertini libero Steven Ottevanger (griep) kan recuperere­n. Ook middenman Miki Fornés bleef woensdag uit voorzorg aan de kant. Hij sukkelt met een lichte buikspierb­lessure. Er wordt nog een echo gemaakt. Mogelijk neemt Maaseik zaterdag opnieuw geen risico met hem, amper twee weken voor de veel belangrijk­ere bekermatch tegen Roeselare.

 ?? DEMEY
FOTO DICK ?? De amper 20-jarige Michiel Fransen voelt zich klaar om Achel op sleeptouw te nemen.
DEMEY FOTO DICK De amper 20-jarige Michiel Fransen voelt zich klaar om Achel op sleeptouw te nemen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium