Het Belang van Limburg

Deze Limburgse meisjes maken kans op de titel

- Nele Coune

MISS BELGIË BILZEN/GENK/TESSENDERL­O

Met 32 zijn ze nog: de meisjes die nog mogen dromen van het kroontje én bijhorend lintje van Miss België. Drie daarvan komen uit Limburg. Onze huidige Miss Limburg Haifa Salem Ali en haar twee eredames mogen zich opmaken voor de finale op 11 februari.

Baron Resort Sharm El Sheikh in Egypte, dat is de volgende stop voor de 32 finalisten in de race naar het kroontje. Eind deze maand zoeken ze de zon op voor fotoshoots, filmopname­s en defilés. Drie Limburgse meisjes mogen hun bikini en mooiste outfits inpakken.

Sinds zondag 18 september draagt ze al een kroontje: dat van Miss

Limburg. Haifa Salem

Ali (20) hoopt dat in februari te mogen inruilen voor een groter exemplaar. De Bilzerse vluchtte toen ze acht jaar was met haar ouders uit de Somalische hoofdstad Mogadishu.

Na een lange lijdensweg die onder meer via Jemen, Turkije, Bulgarije, Hongarije, Servië, Duitsland en Nederland liep, verblijven ze sinds 2015 in België. Bilzen is nu een zevental jaar haar thuisstad: “We zouden nooit nog ergens anders willen wonen.” Haifa zit in haar zesde jaar Toerisme aan de Hotelschoo­l in Hasselt maar droomt luidop van de titel. En dat kan ze bovendien in zes talen: Somalisch, Arabisch, Turks, Bulgaars, Engels en Nederlands. “Ik heb er eigenlijk altijd van gedroomd om een miss te worden. Daarom zet ik nu de stap. Ik wil aan iedereen laten zien dat vluchtelin­gen ook iets kunnen bereiken in hun leven.”

Tijdens de verkiezing van Miss Limburg moest de Genkse

Christina Lalomia (19) tevreden zijn met een tweede plek. De Genkie met Griekse en Italiaanse roots werd geboren op Valentijn en ziet een job in het lager onderwijs wel zitten, omdat ze zich graag over kinderen ontfermt. Buiten haar studie klust ze bij in een Grieks familieres­taurant.

Eva Keusters (25) uit Tessenderl­o mocht als derde mee op het podium tijdens de provincial­e verkiezing. Maar dat wil niets zeggen.

De huidige Miss België Chayenne van Aarle werd tijdens haar verkiezing­sjaar in Antwerpen ook tweede eredame, maar ging enkele maanden later toch met de hoofdprijs naar huis. Eva volgt na vijf jaar rechten nu een master in het notariaat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium