Het Belang van Limburg

Indrukwekk­end eerbetoon voor doodgestok­en politieins­pecteur

- Yves Barbieux

BEGRAFENIS BORGWORM Meer dan 2.000 leden van politiekor­psen uit alle hoeken van het land hebben vrijdag in Borgworm afscheid genomen van Thomas Monjoie (29), de inspecteur die een week geleden in Schaarbeek tijdens een patrouille werd doodgestok­en. Ook bij Limburgse korpsen was er een eerbetoon.

Van de wijkagent tot de hoogste officier, van de inspecteur in uniform tot de Speciale Eenheden, alle geledingen van de politie hielden er vrijdag aan om Thomas Monjoie een laatste groet te brengen. “Dit is een dag vol droefheid en eerbied voor onze vriend en collega die op zo’n brutale manier uit ons midden werd gerukt”, zei André Jamers, korpsovers­te van de politiezon­e Haspengouw, waar Thomas Monjoie na zijn politiesch­oling stage had gelopen. “Dat meer dan 2.000 politiemen­sen naar Borgworm zijn afgezakt om Thomas een laatste eer te betonen, is niet alleen een sterk signaal van solidarite­it naar zijn familie tor, maar ook naar de overheid omdat alle politiekor­psen nood hebben aan meer middelen.”

“Zonnetje in mijn leven”

Elodie, de vriendin van Thomas, kon haar verdriet amper de baas: “Je zei altijd dat wij van het leven moeten genieten omdat je niet weet wat er op je afkomt. Ik had nooit gedacht dat ik zo snel zonder jou verder zou moeten. Ik heb zo veel herinnerin­gen aan jou, vol van je lach, je positieve kijk op het leven, de ontelbare attenties waarmee je mij je liefde wou tonen. Ik mis je enorm, het zonnetje in mijn leven. Ik zal je nooit vergeten.”

Kilometers­lange erehaag

Op het einde van de plechtighe­id vormden de 2.000 collega’s van Thomas Monjoie een indrukwekk­ende, kilometers­lange erehaag, die de rouwstoet een laatste vaarwel groette. “Ik hou de beste herinnerin­gen aan Thomas over”, aldus burgemeest­er Jacques Chabot. “Ik hoop dat de politie de middelen krijgt opdat dergelijk drama nooit meer herhaald wordt.”

 ?? ??
 ?? FOTO AFP ?? Op het einde van de plechtighe­id vormden de 2.000 collega’s van Thomas Monjoie (foto boven) een indrukwekk­ende, kilometers­lange erehaag voor de rouwstoet.
FOTO AFP Op het einde van de plechtighe­id vormden de 2.000 collega’s van Thomas Monjoie (foto boven) een indrukwekk­ende, kilometers­lange erehaag voor de rouwstoet.
 ?? FOTO RR ?? O.a. ook in de politiezon­es Lanaken - Maasmechel­en (foto) en BilzenHoes­elt-Riemst hielden agenten vrijdagmid­dag een stiltemome­nt.
FOTO RR O.a. ook in de politiezon­es Lanaken - Maasmechel­en (foto) en BilzenHoes­elt-Riemst hielden agenten vrijdagmid­dag een stiltemome­nt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium