Het Belang van Limburg

“Ook WK-tegenstand­ers zien dat we veel ruimte weggeven”

-

Als er één Rode Duivel de problemen durft benoemen, dan wel Thibaut Courtois (30). “Als we een goed WK willen spelen, dan zal het beter moeten dan vandaag.”

Courtois heeft zich de voorbije maanden al vaker moeten omdraaien dan hem lief is, zo vertelde hij na de nederlaag tegen Egypte. “Ik vond ons de eerste helft vrij goed spelen. We versierden zelfs een paar goeie kansen, maar dan kregen we een ongelukkig­e goal tegen”, aldus Courtois. “Het veld lag slecht, de bal botste ongelukkig: dat kan gebeuren. Maar wat er in de eerste minuut van de tweede helft gebeurde, dat mag niet.

We zijn te veel in onze rug gepakt vandaag, we geven zo zeker drie of vier kansen weg. Dat is de voorbije wedstrijde­n al vaker gebeurd. We moeten minder kansen weggeven, want we hebben de laatste maanden te veel tegengoals geslikt. Dat moeten we tegen woensdag oplossen. Onze tegenstand­ers op het WK zullen ons ook analyseren. Als we daar niks aan doen, zullen ze dat uitbuiten.”

Hoge lijn

Een probleem, maar wel eentje dat dus op te lossen valt, volgens Courtois. “Je kan wel met een hoge lijn spelen. Alleen moet je op het moment dat iemand een diepe bal gaat spelen wel een beetje inzakken. Dat moeten we nu aanpakken op training.”

Geen twijfels

Twijfelen doet Courtois na de nederlaag tegen Egypte naar eigen zeggen niet. “Ik zie het niet fout lopen op het WK. Niemand binnen de groep twijfelt. Dat mag ook niet. Je moet een positieve mindset houden als je het goed wil doen. We weten dat het niet makkelijk wordt, maar op een WK is alles anders. Dit is en blijft een oefenmatch. Iedereen heeft zin in het WK. We spelen er tegen drie goeie ploegen. Canada is jong, maar heeft veel talent. Marokko is vergelijkb­aar met Egypte, met Ziyech die dezelfde ballen zal willen spelen als Salah. En Kroatië, da’s altijd een lastige ploeg. We zullen top moeten zijn om door te gaan. We willen een mooi toernooi spelen, al zal het wel beter moeten dan vandaag. We moeten nu niet dramatiser­en, maar moeten wel de juiste conclusies trekken.” Er was niet veel plezier te beleven tijdens de match. Maar na de wedstrijd hadden Courtois en Hazard wel fun. Ze dolden met tegenstand­er Mohamed Salah, die ze nog kennen van bij Chelsea. Salah speelde tussen 2013 en 2015 negentien wedstrijde­n voor Chelsea. Hij werd er toen uit te ploeg gehouden door... Eden Hazard. In 2014/15 deelde ook Courtois de kleedkamer met Salah.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium