Het Belang van Limburg

Komt begin WK in gevaar voor Benzema?

-

Regerend wereldkamp­ioen Frankrijk heeft kopzorgen. Karim Benzema, Ballon d’Or-winnaar, raakt mogelijk niet fit voor de eerste wedstrijd tegen Australië, komende dinsdag.

Benzema (34) sukkelt al een tijdje met een spierbless­ure. Daardoor kwam hij al een maand niet in actie bij Real Madrid. Altijd werd verkondigd dat Benzema de eerste groepsmatc­h tegen Australië zou halen, maar volgens verschille­nde Franse media is daarvan geen sprake. De dokter van het Franse team, Franck Le Gall, ontkent echter met klem: “Als alles volgens plan verloopt, zal hij dit weekend volledig fit zijn. Begrijpeli­jk dat we qua spierbless­ures altijd voorzichti­g zijn. De eerste stappen zijn nooit ingewikkel­d. Het zijn de laatste zoals de sprint, de accelerati­es en de aanvallen met de bal aan de voet die het meeste risico lopen. Maar wat er tot nu toe is gedaan, lijkt mij goed”, verklaart hij in een column in Parisien.

Mocht Benzema niet kunnen spelen, dan is Olivier Giroud van AC Milan zijn meest logische vervanger. Ook of Benzema fit raakt voor de matchen tegen Denemarken en Tunesië blijft een groot vraagteken, maar lijkt volgens de Franse media steeds onwaarschi­jnlijker te worden. En dat zou een flinke streep door de rekening van bondscoach Didier Deschamps zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium