Het Belang van Limburg

Voor de start van Qatar 2022 bracht uw krant twee bekende Nederlande­rs met een hart voor de Rode Duivels samen: onze huisanalis­t Johan Boskamp (74) en zanger Rick De Leeuw (62).

-

winter én in Qatar. Dat zijn twee stappen te ver voor mij. Het gaat door in een land dat niet eens van voetbal houdt. Ze moeten daar supporters inhuren om hun stadions vol te krijgen.”

Boskamp: “Nou, ze houden wél van voetbal, hoor. Alleen wonen er in die zandbak maar vijf mensen.”

Johan heeft zijn televisiew­erk afgezegd en zal alleen analyses doen voor Het Belang van Limburg - waarvoor dank. Rick, jij gaat zelfs helemaal niet kijken?

De Leeuw: “Normaal niet. Dat is het enige wat ik kan doen als consument om te tonen dat ik hier niet mee akkoord ga. Ze hebben een soort van horror-Efteling gebouwd in de woestijn. En wij moeten dat als voetbalfan­s zomaar slikken? Nee dank je.” Boskamp: “Het enige statement dat je als deelnemend land kan maken, is je nu nog terugtrekk­en. Maar dat gaat natuurlijk niemand nog doen.”

De Leeuw: “Eigenlijk is het onvoorstel­baar. Het is al sinds 2010 duidelijk dat de toekenning aan Qatar doorgestok­en kaart was. De helft van de FIFA-leden die voor hen hebben gestemd zit nu achter tralies, maar dat WK gaat wel nog doodleuk door. Er moet toch iemand zijn die zegt ‘Dit kan niet meer’. Als niemand anders het doet, doe ik het wel. Dit heeft niets meer te maken met het voetbal waar ik als kleine jongen verliefd op ben geworden.”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium