Het Belang van Limburg

DE FAVORIETEN

-

Wie is voor jullie de grootste kanshebber om wereldkamp­ioen te worden?

Boskamp: “Ik zeg Argentinië. Ze hebben al bijna veertig wedstrijde­n niet meer verloren en die kleine (Messi, nvdr.) loopt de laatste maanden weer fantastisc­h te voetballen.” De Leeuw: “Voor mij is Brazilië de torenhoge favoriet. Hun aanvallend­e weelde is ongezien.”

Wat met de Europese landen?

Boskamp: “Ik kijk wel uit naar de wedstrijde­n van Duitsland. Met zeven spelers en een ex-coach van Bayern (Hansi Flick, nvdr.). Daar spelen ze zo verschrikk­elijk goed voetbal. Niet normaal.”

Normaal ben je toch geen fan van Duitsland, Johan?

Boskamp: (droog) “Het is niet mijn favoriete land, nee.”

De Leeuw: (schaterend) “Dames en heren: Johan Boskamp, de koning van het understate­ment!”

Andere landen om in de gaten te houden?

Boskamp: “Enkele Afrikaanse landen hebben wel een leuke ploeg. Senegal bijvoorbee­ld, al moeten die het nu wel zonder Sadio Mané gaan doen. Van Kameroen verwacht ik ook wel wat. En Canada met die geweldige linkerflan­k met Alphonso Davies. Al is hij ook nog twijfelach­tig.”

Wie gaat er teleurstel­len?

Boskamp: “Frankrijk was slecht in de Nations League, maar hun selectie is toch nog altijd behoorlijk indrukwekk­end. Verder verwacht ik weinig van Engeland als Maguire daar in de ploeg staat. Die gast kan echt niet voetballen. Onvoorstel­baar dat

ze hem blijven oproepen.”

We mogen ons dus opmaken voor een eerste niet-Europese wereldkamp­ioen sinds Brazilië in 2002?

Boskamp: “Dat zou wel eens goed kunnen. In het Midden-Oosten kennen ze ook maar twee voetballan­den: dat van Messi en dat van Neymar.”

De Leeuw: “En allebei worden ze betaald door Qatar. Komt dat toch weer even handig uit.” (lacht)

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium