Het Belang van Limburg

DE WERELDKAMP­IOEN VELDRIJDEN

-

Je bent er dit keer vroeg bij. Vorige winter begon je pas op 4 december in Boom.

“Ik beëindigde het wegseizoen ook vroeg. Ik had al genoeg vrije tijd. Die regenboogt­rui is ook een stimulans om eraan te beginnen. Het WK in Fayettevil­le was mijn laatste veldrit. Ik heb er veel meer zin in dan vorige winter. Crossen is afzien, maar tegelijk ook genieten, want ik wil die trui zo veel mogelijk eer aandoen. Ik denk dat ik er klaar voor ben.”

Hoe weet je dat? Je stapt toch midden het seizoen in bij de pure crossers?

“Ik hoop het, maar echt weten hoever ik nu sta? Neen. Ik verwacht niet dat ik mijn eerste cross of crossen win. Kijk naar de voorbije twee winters: mijn eerste veldsen. ritten waren nooit de beste. Die dienen om ritme op te doen. Twee jaar geleden moest ik wachten tot de vierde cross, vorige winter was het in de derde raak. Ik hoop dat we in het tweede of derde crossweeke­nd de echte Tom Pidcock te zien krijgen.”

Hoelang ben je eigenlijk al aan het trainen?

“Sinds midden oktober ben ik heel specifiek bezig. Ik begon met crosstrain­ingen na mijn vakantie in Californië. Daar zat ik ook wel wat op de fiets, maar zonder intensitei­t. Dat was gewoon wat trainen om fit te blijven. Dat helpt.”

Heb je het Europees kampioensc­hap in Namen op tv gevolgd?

“Ik zag dit jaar weinig wedstrijde­n, maar deze wél. Ik hou van die cross. Ik wou weten hoe het met de waardeverh­oudingen is gesteld. Michael Vanthouren­hout won vorig jaar ook niet per toeval de Wereldbeke­r op de Citadel. Dit keer was hij gewoon indrukwekk­end. Man, hoe hij die laatste ronden afwerkte! Het was superspann­end, maar hij maakte geen enkele fout. Laurens Sweeck is de jongste paar weken ook geweldig aan het rijden. Eli Iserbyt? Met hem weet je nooit. (Murmelt tussen de tanden) Het hangt ervan af

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium