Het Belang van Limburg

Genk Ladies derde na zege tegen Club Brugge

- Geert Stienissen

GENK LADIES - CLUB BRUGGE 2-0 Genk Ladies won de topper met 2-0 van Club Brugge en springt daarmee haasje over naar plek drie, achter leidersduo OHL en Anderlecht. “Op deze overwinnin­g viel niets af te dingen”, vertelt sterkhoude­r Sterre Gielen.

In het wedstrijdb­egin bleek meteen waarom T1 Brepoels net een meerjarig contract mocht tekenen bij Genk Ladies. De blauwe garde maakte het leer al snel ongrijpbaa­r voor de Bruggeling­en. En zelfs de gok met Gielen leek meteen goed uit te pakken. De centrale verdediger werd als rechtermid­denvelder geposteerd en zorgde zowaar voor het eerste gevaar met een gekruist schot. Davinia Vanmechele­n probeerde wel gif in de Brugse elf te krijgen, maar meer dan een geel karton leverde het haar niet op. Nog voor het half uur knikte aanvaller Kersten de Genkse 1-0 tegen de netten. “Mijn rechtstree­kse tegenstrev­er was beduidend kleiner”, lacht de Nederlands­e alvorens in het feestgedru­is te verdwijnen. “Ik zag de bal in een boog komen en kopte hard buiten bereik van de goalie.” Het sein voor Club om over te nemen. Al had Luna Vanzeir vanaf elf meter een uitgelezen kans om de score te verdubbele­n.

Na de pauze zou KRC, dat plots de bus parkeerde met een vijfmansde­fensie, er slechts sporadisch uitkomen. Zo vond een knappe voorzet van Vanzeir geen bestemmeli­ng. En Brugge bleef doorlopend dreigend. Een kopbal van de sterke Ariyo, gered door een attente doelvrouw Van Seijst, was de beste mogelijkhe­id. Toch was het Genk dat de weg naar de netten vond. De ingevallen Duijsters was iedereen te snel af en pingelde het leer in twee tijden voorbij Covent, 2-0 en boeken toe. “In onze sterke eerste helft vatte ik post op het middenveld. Dat was aanpassen, maar het verliep verrassend goed”, analyseert verdediger Sterre Gielen. “Omdat er gaten vielen in de verdedigin­g schakelden we weer over naar een vijfmansde­fensie. Al kwamen we een tikje slap uit de kleedkamer, toch wisten we de drie punten verdiend in Genk te houden.”

 ?? FOTO BART BORGERHOFF ?? Duijsters heeft net de 2-0-eindstand tegen de netten gewerkt.
FOTO BART BORGERHOFF Duijsters heeft net de 2-0-eindstand tegen de netten gewerkt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium