Het Belang van Limburg

Broers Vandebeeck moeten Pelt aan prijzen helpen

- Ivo Kwanten

SPORTING PELT - LIONS BENE-LEAGUE HANDBAL Algemeen directeur Stephan Vandebeeck van Sporting Pelt wil zijn club dit seizoen graag in de prijzen zien vallen. Zijn zonen Door (21) en Louis (23) zouden in dit verhaal wel eens een heel belangrijk­e rol kunnen spelen.

Sporting Pelt gaat bij de familie Vandebeeck vaak over de tongen, maar voor de twee broers ligt er nog een belangrijk­e uitdaging klaar. Door en Louis zitten in de ruime selectie van 35 spelers van bondscoach Yérime Sylla voor het WK van 2023 in Polen en Zweden.

Wie van jullie twee heeft het meeste kans om mee te gaan met de Red Wolves?

Louis: “Het is een ruime selectie en daar vallen dus nog heel wat spelers af. We spelen op dezelfde positie, de kans dat we samen naar het WK gaan is wel heel erg klein. Ik wacht af. Maar ik denk dat we mekaar een plaats in de definitiev­e selectie wel gunnen.”

Door: “Bij de nationale ploeg zijn we concurrent­en en dat is bij Sporting Pelt niet anders. We zijn beiden linkshandi­g en voelen ons het best op de positie van rechteropb­ouwer. Maar we maken er geen onderlinge strijd van. Ik denk dat die concurrent­ie ons beter maakt. Als het met de ene wat minder gaat, moet de andere klaar staan om de fakkel over te nemen. We zijn gefocust op training, geven het beste van onszelf tijdens de wedstrijde­n en ik denk dat we beiden tevreden zijn met de minuten die we krijgen.”

Jullie hebben beiden het contract met Sporting Pelt verlengd tot 2025. Een beetje onder druk van papa?

Louis: “Natuurlijk gaat het thuis vaak over handbal. En natuurlijk ziet papa ons het liefst van al in Pelt handballen, maar de keuze om tot 2025 bij Sporting te blijven is mijn beslissing. Ik woon, werk en speel handbal in Pelt. Alles vlak bij de deur. Kan echt niet beter. Dat betekent echter niet dat ik helemaal weigeracht­ig sta tegenover een transfer naar het buitenland.

Maar mijn vriendin moet er ook voor de volle honderd procent achter staan. Het zal een heel mooi voorstel moeten zijn om mij over de streep te trekken.” Door: “Voor een andere club spelen dan Sporting Pelt is op dit moment niet aan de orde. Ik wil mijn studie elektromec­hanica afmaken en dat valt perfect te combineren met het handbal in Pelt. Ik zie wel of er later andere uitdaginge­n komen, maar ik ben graag waar ik nu ben.”

Speelt Sporting Pelt kampioen?

Door: “De heenronde in de BENE-League zit erop. Met die tweede plaats lossen we de verwachtin­gen in. We doen mee voor een plaats bij de beste vier. Als dat lukt, willen we finales spelen en winnen. En wat de Belgische competitie betreft hebben we met Bocholt en Visé twee te duchten concurrent­en. Het belooft een mooie strijd te worden.”

Louis: “Met Korneel Douven hebben we een coach die weet wat finales spelen is en sinds vorig seizoen kan hij die ook winnen. Wat hem met Visé gelukt is, wil hij ook met Pelt bereiken. En onze groep is er klaar voor. Ook de Pelter jeugd is helemaal klaar om de strijd aan te gaan. We hebben de voorbije jaren de nodige stapjes gezet om op een hoog niveau te kunnen en te blijven presteren.”

→ Zaterdag 20.15 uur: Sporting Pelt - Lions

(Dommelhof)

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Door en Louis Vandebeeck.
FOTO DICK DEMEY Door en Louis Vandebeeck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium