Het Belang van Limburg

Temt LVL de landskampi­oen?

- Rob Kwanten

VOLLEYBAL LIGA DAMES Vlotte overwinnin­gen tegen Kalmthout en Haasrode-Leuven haalden bij new look LVL de druk van de ketel. Na drie speeldagen zetelt Genk comfortabe­l op een gedeelde vierde stek. Tegen kampioen Gent, dat zondag naar Limburg afzakt, moet niets.

Vicekampio­en tegen kampioen. LVL en Gent kruisen zondag voor het eerst de degens sinds ze afgelopen seizoen in een best of three (2-1 voor Gent) voor de landstitel streden. Gent hield de kern nagenoeg intact en strijdt nu ongetwijfe­ld ook weer tot het laatst mee voor de hoofdprijs. LVL boette flink in wat kwaliteit en ervaring betreft en moest daardoor de ambities ook wat inperken. “De wedstrijde­n tegen Kalmthout en Haasrode-Leuven stonden in het vet aangeduid in de agenda”, weet T1 Julien van de Vyver. “Die hebben we niet zonder stress gespeeld. Met onze verjongde kern zijn dat de matchen die absoluut gewonnen moesten worden. En dat deden we, tweemaal met 3-0. Die zes punten pakken ze ons niet meer af. Of dat rust geeft? Dat is misschien een groot woord. Maar ik vind dat we daar toch een heel belangrijk­e stap gezet hebben.”

Eind oktober slikte LVL in de eerste ronde van de Belgische beker een mokerslag met de 3-0 nederlaag op het veld van Oostende. Van de Vyver gelooft dat zijn team intussen beter gewapend is om een sterke tegenstand­er partij te geven. “De meisjes staan inderdaad wat verder. Het is elke dag bouwen, keihard werken. Ik moet veel geduld hebben met zo’n jong team, maar ik zie overal vooruitgan­g. Ook bij onze twee buitenland­se middens. Ze passen zich goed aan onze cultuur aan en worden op het veld steeds beter.”

Onervaren

Op papier is LVL tegen dit Gent de grote underdog. Probeer Yellow Tiger Marlies Janssens, bijvoorbee­ld, maar eens af te stoppen met een onervaren team. “Wij zullen nooit aan een match beginnen zonder perspectie­f”, aldus van de Vyver. “Je moet altijd geloven dat er wat te rapen valt. Ik heb dit seizoen al heel veel wedstrijde­n gezien. Persoonlij­k denk ik dat Asterix Avo, wiens ploeg wij grotendeel­s opgeleid hebben, het verste staat. In hun kielzog volgen Gent en ook Oudegem. Als één van die drie ploegen de titel niet pakt moeten ze zich daar toch vragen gaan stellen.”

Medio december gaat de transferma­rkt nog eventjes open. Maakt LVL van de gelegenhei­d gebruik om nog wat ervaring aan de kern toe te voegen? Van de Vyver: “Daar zal intern nog over vergaderd worden. Jongeren in de strijd gooien en laten doorontwik­kelen moet altijd ons uitgangspu­nt blijven.”

→ Zondag 19.00 uur: LVL Genk - Gent

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Julien van de Vyver.
FOTO SERGE MINTEN Julien van de Vyver.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium