Het Belang van Limburg

Gio Magoga (17) is jongste keeper in eerste provincial­e

- Jos Castermans

ZEP.-BRUSTEM-PARK HOUTHALEN ZONDAG 14.30U Om meer speelkanse­n te krijgen, verliet hij half augustus Patro Eisden voor Park Houthalen. Intussen stond hij al zes matchen onder de lat bij z’n nieuwe club. “Hij doet dat goed”, drukt coach Van Helden z’n tevredenhe­id uit over Gio Magoga, amper 17 jaar en de jongste keeper van eerste provincial­e.

“Ik ben van Park en heb hier ook tot de U15 gespeeld”, licht Magoga toe. “Maar ik wilde een jongensdro­om waarmaken en ging bij een hoger aangeschre­ven club aan de slag. Anderhalve week heb ik eens met de eerste ploeg mogen meetrainen en nu moest ik bij de beloften drie keepers laten voorgaan. Eén keer per maand kwam ik in aanmerking, voor de rest moest ik bij de U19 spelen. Ik was ongelukkig bij Patro en ik besloot naar Park terug te keren.” Magoga had natuurlijk nooit gedacht dat hij zo snel bij de eerste ploeg onder de lat zou staan. Maar nummer één Coyette sukkelt sedert de vierde wedstrijd tegen Herk FC met een blessure aan de teen en de tweede doelman in de pikorde Linsen haakte af. En bijgevolg werd Magoga voor de leeuwen gegooid.

1m75

“Ik heb er nu toch al zes wedstrijde­n opzitten en ik denk dat ik het vrij behoorlijk gedaan heb. De trainer is content, vermoed ik toch. Ik ben slechts 1m75 groot en voor een doelman is dat klein. Daardoor besef ik ook dat ik het elite-niveau nooit zal halen. Maar 1B of eerste amateur zou misschien wel kunnen. Na Nieuwjaar komt Coyette waarschijn­lijk terug. Ik moet dan schuiven, maar ik heb daar geen probleem mee. Ik heb trouwens een goede verstandho­uding met Dennis. Hij geeft me veel goede raad. Ik kan van hem en onze keeperstra­iner (Decoster, nvdr) nog veel opsteken.” Voor een promovendu­s doet Park het met z’n derde plaats onvoorstel­baar goed. “We hebben ook een goede ploeg met toch wel een aantal belangrijk­e pionnen, zoals Bieniek, Grossi, Prevot en Tino Pellegriti. Het geheel hangt ook sterk aan mekaar. Als iedereen z’n best blijft doen en karakter blijft tonen, moeten we de eindronde kunnen halen.”

Magoga weigert te geloven dat Zepperen-Brustem, de tegenstand­er zondag, kampioen wordt. Hij tipt zelfs op z’n eigen ploeg. Dan zou Park zondag in Zepperen wel moeten winnen. Niet zo evident, temeer omdat Park z’n laatste twee wedstrijde­n tegen Bree-Beek en Achel - twee tenoren - met 1-0 verloor.

“Maar telkens begonnen we te slap en kregen we vroeg een doelpunt tegen. Dat moeten we tegen de leider vermijden. Als we scherp zijn van in het begin en karakter tonen, kunnen we er een spannende topper van maken.”

 ?? FOTO KH ?? Gio Magoga: “Ik ben slechts 1m75 groot en voor een doelman is dat klein. Daardoor besef ik dat ik het elite-niveau nooit zal halen.”
FOTO KH Gio Magoga: “Ik ben slechts 1m75 groot en voor een doelman is dat klein. Daardoor besef ik dat ik het elite-niveau nooit zal halen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium