Het Belang van Limburg

Jonas en Nicky kamperen noodgedwon­gen in Quartier Bleu

-

DAKLOOS HASSELT/DIEPENBEEK

Het contrast tussen hun tentje en de dure flats aan de overkant van het kanaal is immens. Jonas Vrijdag (28) en Nicky Vandenborr­e (22) uit Diepenbeek kamperen noodgedwon­gen langs het jaagpad aan Quartier Bleu in Hasselt. “We vinden nergens een betaalbare woning.”

De kloof tussen arm en rijk werd in Hasselt deze week pijnlijk duidelijk. Woensdag nog hees een succesvoll­e ondernemer zijn Porsche 919 Hybrid op het terras van zijn penthouse op de achtste verdieping van Residentie Refuga in de binnenstad. Donderdag sloegen Jonas Vrijdag en Nicky Vandenborr­e recht tegenover de luxueuze flats aan Quartier Bleu hun tentje op. “Al sinds de zomer zijn we aan het kamperen, maar nu de komende nachten het kwik onder nul gaat zakken, beseffen we dat het zo niet verder kan”, vertelt Jonas. De bakker uit Diepenbeek,

die naar eigen zeggen zonder alcohol of drugs door het leven gaat, geeft toe dat hij in het verleden moeilijk met geld overweg kon. Hij geraakte zo onder bewindvoer­ing van een advocaat. Ook zijn vriendin

Nicky staat onder bewindvoer­ing. “Maar we willen ons leven terug, en vooral een dak boven ons hoofd. Een huisje waar ook onze trouwe hond Diggy terechtkan. We hebben een gezamenlij­k inkomen van 2.500 euro, maar krijgen geen huurwoning vast. Als bakker wil ik met veel plezier aan de slag, maar mijn bewindvoer­der gooit hier roet in het eten. We hopen op een oplossing.”

De Diepenbeek­se voorzitter van het Bijzonder Comité van het OCMW, Marie Claesen (Groen), is op de hoogte van het dossier van Jonas en Nicky: “Geloof me, we zijn er heel hard mee bezig om hen te helpen, in overleg met verschille­nde instanties trouwens. Maar om de een of andere reden lijkt het maar niet te lukken. Nu, ik kan weinig over het dossier kwijt omwille van deontologi­sche redenen. Maar ik kan wel stellen dat goede wil van twee kanten dient te komen.”

De bewindvoer­der van Jonas Vrijdag wenste niet te reageren omwille van zijn beroepsgeh­eim.

 ?? FOTO LUC DAELEMANS ?? Jonas Vrijdag en Nicky Vandenborr­e: “Al sinds de zomer zijn we aan het kamperen.”
FOTO LUC DAELEMANS Jonas Vrijdag en Nicky Vandenborr­e: “Al sinds de zomer zijn we aan het kamperen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium